Volta Ciclista a Catalunya

La Volta Ciclista a Catalunya és la principal cursa ciclista per etapes que es duu a terme a Catalunya. Es va iniciar l’any 1911, per la qual cosa és una de les curses més antigues que es disputa a la península ibèrica. Impulsada per Narcís Masferrer, director de El Mundo Deportivo, s’ha anat celebrant contínuament. Només hi va haver una aturada durant la primera guerra mundial i una altra durant la guerra civil per qüestions òbvies.  

Un dels elements característics d’aquesta competició són els colors dels mallots: el líder de la classificació vesteix un mallot blanc amb franges verdes; el líder de la classificació de muntanya vesteix un mallot blanc amb franges vermelles; el líder de la classificació dels esprints especials vesteix un mallot blanc amb franges taronja i el líder de la classificació de “millor jove” vesteix un mallot blanc amb franges blaves.

Per primera vegada comptarà amb la classificació de la regularitat, que pren el relleu de la classificació dels esprints.

La 99a. Edició de la Volta, que es durà a terme entre els dies 25 i 31 de març, començarà amb duresa a l’etapa inicial de Calella, que per vuitè any consecutiu serà l’inici de la prova. La segona etapa es durà a terme entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols.

Barcelona acollirà la setena i última etapa, amb vuit voltes de muntanya que significaran el punt i final de la cursa.

Data de creació 13-03-2019 Última actualització 19-03-2019

Recomanem