El Campionat del Món de Bàsquet d'Espanya 2014

Del 30 d'agost al 14 de setembre van disputar-se els campionats del món de basquetbol, en diferents ciutats del territori espanyol. Es tractava de la disetena edició de la màxima competició per països (amb permís dels Jocs Olímpics). 

Va ser la segona vegada que s'organitzava aquesta competició a Espanya, es va fer també la desena edició, l'any 1986. (Pots veure la notícia que recorda aquest esdeveniment al següent enllaç).

Prenien part 24 seleccions que representaven els 5 continents. L'explicació del format del torneig i de les formes de classificació es troben a la notícia de presentació del mundial de bàsquet: "Al setembre veurem el millor bàsquet mundial".

En resum 16 seleccions van disputar eliminatòries des de vuitens de final fins arribar a la gran final, una part del quadre amb seu a Madrid i l'altre a Barcelona. Prèviament a la primera fase s'havien descartat 8 seleccions com a cinquena i sisena classificades de les 4 lliguetes de sis equips que es van jugar a Bilbao, Granada, Las Palmas de Gran Canària i Sevilla.

Amb la pilota en joc els Estats Units van ser els grans guanyadors del torneig. Van derrotar amb gran superioritat a una sorprenen Sèrbia que s'havia imposat a la sensació europea, França. El país veí va el·liminar a la selecció amfitriona.

La vessant femenina del mateix torneig es va disputar uns dies després  a dues ciutats turques (Ankara i Instambul) entre el 27 de setembre i el 5 d'octubre amb 16 seleccions participants. Els Estats Units van guanyar tots els seus partits de la mateixa manera que va passar a la competició masculina.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-09-2019 Última actualització 03-09-2019