Recordant el Mundial de 1986
Recordant el Mundial de 1986

Ara fa 28 anys Barcelona també va acollir una part dels partits d'un mundial de bàsquet com farà en aquesta edició del campionat. Al Palau Sant Jordi es disputaran els encontres dels Estats Units  anteriors a la gran final del torneig.

La competició del Campionat Mundial de bàsquet  va iniciar-se a l'any 1950, però aquesta desena edició era la primera que asegurava representació de tots els continents amb 24 seleccions participants. Quatre anys enrere a Colòmbia van jugar 12 seleccions en tres grups de quatre i una tretzena, l'organitzadora que arribava directament a quarts de final sense disputar cap partit a la primera fase.

Eren temps sense els professionals americans i d'aquesta manera va ser un torneig molt igualat sobretot pel que fa als equips que van fer una millor classificació. Van ser campions uns prometedors universitaris liderats per Dave Robinsont, al guanyar  a la URSS del gegant Sabonis per només dos punts . A semifinals van arribar també la tercera classificada, la Iugoslàvia del talent, on manava Drazen Petrovic i el Brasil de l'anotadoröscar. Gallis el màxim anotador del torneig no va aconseguir que Grècia es classifiqués en les posicions d'honor. 

Espanya dirigida per Epi i Fernando Martín va aconseguir acabar en cinquena posició. Els joves Jiménez i Villacampa ajudaven amb qualitat en un molt bon equip.

Aquest campionat donaria pas a una època molt fluixa durant la dècada dels 90 en quant a resultats de l'equip estatal. Ja al nou segle l'eclosió dels "juniors d'or" amb Reyes, Navarro i Gasol ha provocat el domini continental i els punts àlgids de l'or al Mundial de 2006 i les dues finals perdudes davant de potents conjunts estadounidencs als dos últims JJOO. 

Per tant totes les esperances posades en els Gasol, Navarro, Fernàndez, Ibaka i companyia abans de l'inici d'aquesta nova edició del Mundial de bàsquet.

Ves al prestatge d'esports

20/08/2014 07:23h