100 x 100 Sushi! 


La cuina japonesa és un veritable plaer pels sentits! Posseeix qualitats essencials com la varietat, la subtilesa o l'originalitat. Alhora que és fresca, saludable i amb una presentació molt atractiva.
Actualment, és molt fàcil cuinar "a la japonesa", tot utilitzant productes no japonesos o afegint-hi petits tocs occidentalitzats. Però la qualitat de la cuina japonesa resideix, sobretot, en un secret, l'esperit que impregna les receptes de respecte, simplicitat, harmonia i humilitat.
La selecció de recursos que us proposem vol donar-vos unes petites nocions sobre gastronomia japonesa i esperem que us engresquin a tastar-la. 
 

 

Cuina japonesa

La cuina japonesa té com a base l'arròs, la popular sopa miso i una gran varietat de plats secundaris elaborats amb ingredients de temporada. El peix és molt habitual i, normalment, es serveix a la graella o cru com sashimi o sushi. Tot i que també és possible trobar-lo fregit amb un lleuger arrebossat de tempura com es fa amb les verdures.
Els plats d'acompanyament consisteixen en peix o en verdures preparats amb diferents tècniques: l'adob, la cocció, a la graella, cru o al vapor... Així, un àpat principal pot consistir en una sopa i tres o quatre plats d'acompanyament cadascun elaborat de manera diferent.
Aquí està la clau de la lleugeresa del menjar japonès, petites quantitats però molta gran cura en les tècniques i el tractament dels aliments.

 


Cocina japonesa: nociones básicas
 

Tokio: las recetas de culto

Recetas básicas de Japón


El Secreto de la cocina japonesa: lo astringente y la comida fantasma

 Selecció de webs:

 

 Sushi

És el plat estrella de la gastronomia japonesa, la seva màxima exportació, però tothom sap què és realment el sushi?
El sushi és arròs assaonat amb un vinagre especial, pastat amb forma de croqueta i recobert de peix, marisc, verdures o ou. Tot i que, habitualment, s'associa el sushi al peix cru, també poden recobrir la boleta d'arròs preparacions bullides, fregides o marinades.
Fora del Japó sovint designem com a sushi unes poques de les varietats més habituals però incloem d'altres, com el sashimi que no inclou l'ingredient bàsic que és l'arrò


La Dieta del sushi: las mejores recetas para perder peso de manera saludable
 

Sushi

26 recetas de sushi: desde sushi enrollado hasta sashimi de pez espada


Sushi

 

 Selecció de webs:

Jiro Dreams of Sushi [enregistrament vídeo]. Magnolia Pictures, 2011


Jiro Dreams of Sushi és un documental que explica la història de Jiro Ono, un cuiner octogenari considerat el millor xef de sushi del món. Jiro Ono és el propietari de Sukiyabashi Jiro, un restaurant especialitzat en sushi de només 10 seients, ubicat en una estació de metro de Tokyo i que ha rebut la prestigiosa triple estrella de la guia Michelin.

 

  El manga i el menjar:

La història de la popular sèrie de còmics Oishinbo arrenca en un diari japonès, el Touzai Shinbun, dirigit per un gourmet de pro. Pel centenari de la publicació, el director decideix encarregar a un parell de periodistes l'elaboració del menú definitiu; el menú ha de presentar un equilibri perfecte entre els menjars més deliciosos del món amb especial èmfasi en el menjar japonès.
A través de la història coneixerem alguns dels plats més tradicionals de la cuina japonesa, així com els ingredients, les tècniques, etc. L'obra, seguint la passió dels japonesos pel menjar i la cultura propis, fa una excel·lent descripció dels gustos i les sensacions dels plats que hi apareixen, fent les delícies de qualsevol fan del menjar japonès.

 


Oishinbo: Cocina japonesa
 

Oishinbo: Sake

Oishinbo: Ramen y gyoza


Un gourmet solitario
 

Paseos de un gourmet solitario
     


 

Cinema:

 


Love & honor 
 

Una Pastelería en Tokio 
   

 

                                                     
Torna a cuina japonesa 
Torna al prestatge