Santana, un tennista pioner

Manuel Martínez Santana (popularment conegut com a Manolo Santana), nascut a Madrid el 10 de maig de 1938, fou un dels millors tennistes espanyols de tots els temps, i durant la dècada dels seixanta va aconseguir 3 dels 4 tornejos del Grand Slam. Dos d’ells van ser Roland Garros i els altres dos Wimbledon i l’Open dels Estats Units. Cal destacar la medalla d'or que va aconseguir als Jocs Olímpics de Mèxic 1968.

En una època on l’esport de l’estat no destacava a panorama mundial va formar part d’un equip espanyol que va arribar a ser finalista a la Copa Davies en dues ocasions.

Va formar part d'un tennis amb menys força, molt tècnic, ple de raquetes de fusta i de jugadors, com ell, que ni tan sols eren professionals. A més fins i tot els tornejos més importants eren diferents, quan ell va guanyar l'US Open, es jugava sobre herba!!

Després de retirar-se va ser, dos cops, capità de l'equip espanyol de la Copa Davis. Ha rebut diverses condecoracions, com ara la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu i la Gran Creu d'Isabel la Catòlica.

Les últimes activitats a les que es va dedicar van ser formar part de l'organització del Madrid Masters i dirigir un parell de clubs de tennis .

Mira aquest vídeo on surten els darrers punts del seu triomf a l’US Open:

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-12-2021 Última actualització 14-12-2021