Un mite del tennis espanyol va guanyar l'Open dels Estats Units el 1965

Cada any, els primers dies de setembre, el soroll de les raquetes que colpegen la pilota se sent altre cop més fort que mai a les pistes de Flushing Meadows, a Nova York.  És el moment de l'Open dels Estats Units, el darrer dels quatre tornejos del Grand Slam.

Aquesta competició té més de cent anys d'història, ja que s'inicià el 1881 sobre pistes d'herba. No fou fins el 1978 que s'adoptà la superfície dura o ràpida que s'ha mantingut fins a dia d'avui, encara que ja deu anys abans adoptava el format d'Open amb l'entrada de profesionals.

Manuel Martínez Santana (popularment conegut com a Manolo Santana), nascut a Madrid el 10 de maig de 1938, va ser el tenista espanyol que va guanyar l'edició de l'any 1965. Fou un dels millors tenistes espanyols de tots els temps, i durant la dècada dels seixanta va aconseguir 3 dels 4 tornejos del Grand Slam. També cal destacar la medalla d'or als Jocs Olímpics de Mèxic 1968.

Després de retirar-se va ser, en dues ocasions, capità de l'equip espanyol de la Copa Davis. Ha rebut diverses condecoracions, com ara la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu i la Gran Creu d'Isabel la Catòlica.

Actualment forma part de l'organització del Madrid Masters i dirigeix els clubs de tennis Manolo Santana Racquets Club a Marbella i el Sport Center Manolo Santana a Madrid.

En aquella final de l'Open dels Estats Units de l'any 1965, jugada encara sobre herba, Manolo Santana es fa enfrontar al sudafricà Cliff Drysdale, i el va vèncer per 3 sets a 1: 6−2, 7−9, 7−5, 6−1. Al següent vídeo hi apareixen els darrers punts del torneig femení i masculí d'aquell any.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 20/07/2018 Última actualització: 24/07/2018