Els Jocs Olímpics moderns : els seus símbols

Els Jocs Olímpics moderns han incorporat molts símbols que els fan únics i que es van repetint a les diferents edicions. En molts casos són homenatges a l'Antiga Grècia. Potser el més conegut és el de les anelles olímpiques. Però hi ha molts més com poden ser la bandera olímpica, l'himne olímpic, el jurament hipocràtic, la cerimònia olímpica o les mascotes (apareixen l'any 1968 i actualment s'han consolidat com a producte de marxandatge).

Les recompenses pels guanyadors també són molt representatives del moviment olímpic. Es tracta de  les medalles d'or, plata i bronze, que corresponen al primer, segon i tercer llocs finals que pugen al podi i el diploma olímpic que es dona als finalistes, entre els llocs quart i el vuit. Als Jocs Olímpics de l'antiguitat la recompensa pels guanyadors era una fulla de llaurer.

Altres símbol molt important que entra en joc molt abans de començar les proves esportives és la flama olímpica. Aquesta segueix un procediment molt estricte des de la seva encesa fins a la cloenda dels Jocs Olímpics.

El cicle s'inicia a terres gregues on uns quants mesos abans de començar les proves esportives s'encen la torxa de manera natural. Aquest acte dona pas a un recorregut el més internacional possible que es realitza per relleus, fins a fer l'últim tram al país organitzador dels Jocs Olímpics. El dia de la cerimònia inaugural arribarà a l'estadi olímpic i en un moment de màxima solemnitat s'encendrà el peveter olímpic. Només s'apagarà quan finalitzin els jocs.

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 01-06-2021 Última actualització 13-07-2021