Cap a una emprenedoria conscient

El sistema actual, o dit d’una altra manera, el capitalisme que actualment regeix sobre les societats humanes, ens ha fet creure que els recursos necessaris per cobrir el nivell de producció i consum que genera, són sobrants o inclús il·limitats. Tot això és fictici i, a més, inevitablement hi van agafats de la mà les desigualtats socials cada vegada més estratificades i condicions laborals estremidores.

Avui dia és necessari parar, reflexionar i actuar. Si bé és cert que moure’ns en un altre sistema econòmic fora de l’esquema actual és quasi una utopia, la clau està a presentar aquest esquema amb una nova visió, un altre enfocament. Seria possible un capitalisme verd, conscient i amb responsabilitat social?

Com a societat, hem d’aprendre a emprendre amb models innovadors, que ofereixin un equilibri ambiental i social. Al cap i a la fi, és pel nostre bé comú com a espècie. Si continuem actuant com si el planeta fos un pou sense fons i amb la deshumanització vigent, està ben clar que estem jugant a una loteria amb moltes possibilitats d’encert, i amb un premi gens agradable.

Al cap i a la fi, nosaltres, sense el planeta Terra deixem d’existir, però el planeta Terra, sense nosaltres, continuarà donant voltes. 
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 16-03-2023 Última actualització 17-03-2023