Ansietat

28 de febrer Dia Mundial de les Malalties minoritàriesL'ansietat o l'angoixa és una emoció com l'alegria, la tristesa o la ira, que pot aparèixer en determinades experiències de la vida. Com en la resta d'emocions, l'ansietat té una funció adaptativa, però de vegades pot esdevenir exagerada o patològica (quan el patiment, les limitacions, els símptomes o les preocupacions minven l'autonomia de la persona).

Molts cops aquesta ansietat es percep com exagerada perquè apareix en situacions on la persona creu que no hauria d'aparèixer (per tant, quelcom que "no es pot controlar") i/o perquè s'acompanya de diferents sensacions corporals desagradables i intenses. Això fa que la persona que ho pateix es pregunti sovint què li passa i demani ajuda professional per tractar d'alleugerir aquest malestar.

Els "trastorns d'ansietat" són molt freqüents. Aproximadament un 15% tindrà algun trastorn d'ansietat en algun moment de la seva vida, tot i que el grup de persones que pateixen trastorns d'ansietat greus és menor. (Més informació: Parc de Salut Mar)

Fer esport i mantenir el cos en forma és un excel·lent aliat de la salut física i mental ja que l'organisme allibera unes substàncies anomenades endorfines que redueixen el cansament provocat per l'estrès. Mantenir una alimentació equilibrada, descansar adequadament, realitzar exercicis de relaxació i compartir les preocupacions o inquietuds amb les persones més properes us ajudaran a sentir-vos millor. (Més informació: Canal Salut Generalitat)

A les biblioteques trobaràs:

"La Ansiedad : cómo superar el estrés, las crisis de pánico y las obsesiones" / Enrique Rojas
 

"Usted puede ser feliz : terapia racional emotiva para superar la ansiedad y la depresión" / Albert Ellis
 

"Ansiestrés : soluciones reales al gran problema de nuestro tiempo" / Equipo psicológico del Centro ITAE

"Comprender la ansiedad, las fobias y el estrés" / coordinador: Juan Rojo Moreno

Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

 

 Selecció de webs:

 

Torna al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 04/05/2015