Salut

Nutri-SCORE

codi nutri-score

En uns mesos serà més fàcil conèixer la qualitat nutricional dels aliments que comprem.

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Obesitat el Ministeri de Sanitat anunciava un nou etiquetatge nutricional mitjançant un logotip frontal. Un senzill codi de lletres i colors que ajudarà a identificar els productes més saludables. Es diu NUTRI-SCORE i és un sistema visual i intuïtiu que fa més comprensible la informació nutricional dels aliments. Una gamma de 5 lletres i 5 colors que segueixen el model dels semàfors per classificar els aliments.

"A" verd serien els més saludables i els de composició menys saludable tindran el color vermell i la lletra "E". 

declas ministra.- L'etiquetat actual que és de vegades difícil d'entendre i de veure, doncs que resulti molt més fàcil simplemente amb una ullada doncs que sàpiguen (els usuaris) ja identificar quin tipus de producte estan adquirint i el que significa per a la salut.

La qualitat nutricional es calcula en funció de la quantitat de sucre, greixos saturats, sal, calories, fibra i proteïnes de cada producte. Dades que ja estan en l'etiquetatge, però que resulten difícils de veure i comprendre.

Aquest tipus d'etiquetatge ja ajuda a fer la compra en alguns països de la Unió Europea. A Espanya, una comissió d'experts que encara ha de constituir-se, ha d'establir com s'aplica NUTRI-SCORE al nostre país. Encara queden molts punts d'establir sobre aquest sistema i l'ONCE que des de fa anys reclama el braille en l'etiquetatge de productes d'alimentació espera que el nou sistema tingui en compte a les persones cegues i sordcegues. 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 21/11/2018 Última actualització: 28/11/2018