Espais naturals

Consells per millorar les teves fotos de natura i compartir-les a les xarxes socials 

Tens un compte d'Instagram, Flickr o Pinterest?
T'agradaria que teves  fotografies cada cop tinguessin més èxit?

La fotografia de natura està de moda. Bona prova són els nombrosos i prestigiosos concursos de fotografia d'arreu del món. A les xarxes socials podràs aconseguir més seguidors, "m'agrades" i comentaris, si saps fer-les bé i publicar-les després en aquestes plataformes de la millor manera. 

A continuació t'oferim una sèrie de recomanacions per aconseguir bones imatges de la natura i que triomfis a les xarxes socials.

 

1. No necessites un equip fotogràfic car

Com dèia el gran fotògraf de paisatge Ansel Adams "L'important d'una càmera es troba just darrera d'ella". Comprar-te una càmera gran, no et farà fer millors fotos. Els telèfons mòbils actuals porten càmera que permet aconseguir bones fotos i, un cop fetes, pujar-les directament a les xarxes socials. L'important és que tingui una bona lent  i no fixar-se tant en el nombre de megapíxels que indiquen més el tamany de la imatge.

Coneixes la secció d'hemeroteca? Amb les revistes de fotografia i de tecnologia estaràs a la última!

Fes clic sobre les imatges per veure a quines biblioteques estan

                   

Les revistes es poden agafar en préstec durant 30 dies, exceptuan el darrer número en curs.

Alguns títols estan disponibles en format digital i es poden descarregar gratuïtament a través de la plataforma eBiblio Catalunya.

 

2. Sigues original

Les xarxes socials estan plenes de milions d'imatges de tot tipus. Si vols tenir èxit, has d'intentar oferir una imatge original, diferent a la resta, com ara un punt de vista diferent a l'habitual, un enquadrament divertit, una panoràmica, llocs poc freqüentats...

No cal anar molt lluny, pots aprofitar per fer Turisme a prop de Barcelona.

 

3. Tria una bona composició i fixa't en la llum

Pensa abans com vols que et quedi la foto. Amb una bona composició, enfoc i una llum encertades el resultat serà millor i tindrà més possibilitats d'agradar.
Res millor que repassar alguns dels llibres que t'oferim a l'apartat "A les biblioteques trobaràs" (més abaix).
Si estan agafats en préstec, pots reservar-los a través del Catàleg Aladí.

 

4. Utilitza filtres, però sense passar-te

Normalment, a les xarxes socials, les fotos retocades amb filtres de colors càlids i amb més contrast són les més populars. Ara bé, convé no abusar d'ells perquè es pot obtenir una imatge que no tingui res a veure amb la realitat. La millor opció és utilitzar els ajustaments bàsics de llum, color i contrast, del mòbil.

Un bon lloc on practicar és a la Xarxa de Parcs Naturals.

Més enllà de l'estètica, les fotografies són una bona eina per difondre el respecte per la natura i denunciar problemes mediambientals.

 

5. Fixa't en els fotògrafs professionals i en els que més seguidors tenen

Arribar a ser fotògraf professional de natura no és fàcil. Ara bé, fixar-se en els seus treballs pot servir per agafar idees. 

No et perdis el Concurs Internacional de Fotografia de Natura Montphoto Festival 2018 a Lloret de Mar. Aquest certamen de fotografia és un clàssic i, com en anys anteriors, es podrà gaudir de fabuloses imatges de natura molt inspiradores.

 

6. Conèixer bé com funcionen les principals xarxes socials.

Cada xarxa social té les seves particularitats, de manera que convé conèixer-les per fer-ne un millor ús d'elles i que les fotos aconsegueixin atraure més visites i interacció. 

Sabies que a les biblioteques s'imparteixen cursos i tallers de formació gratuïts? Consulta l'agenda de les biblioteques.

A banda d'això, et recomanem també alguns llibres que pots emportar-te en préstec, o bé, demanar-los a través del servei de préstec interbibliotecari.

 

7. Inclou etiquetes

Les etiquetes o "hashtags" són unes paraules precedides pel signe "#" per a que la resta d'usuaris interessats en determinats temes puguin trobar-los i seguir-los de forma més senzilla. Per això, sempre que publiquis una imatge és convenient que l'acompanyis d'una o més etiquetes que la identifiquin com ara #mediambient, #paisatge, #natura.

 

8. Constància

Entre les claus de l'èxit a les xarxes socials es troba la constància i la comunicació bidireccional. L'única manera de fer bones fotos és practicar, practicar i practicar. Publica de manera habitual i interactua amb altres usuaris, participa en comunitats afins, etc. 

Respecte el tema dels comentaris que rebis a les teves pròpies fotos, és molt important que responguis, encara que simplement sigui com a agraïment.

Esperem que tots aquests consells et siguin útils!

Segueix-nos a les xarxes socials: Twitter - Facebook - Instagram

 #PVnaturals

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-06-2018 Última actualització 28-09-2020