L'esport a la biblioteca

Et presentem aquest recull d'imatges:

La força de l'esport

Ja has vist com l'espai de la biblioteca pot transformar-se en un lloc on l'esport està molt present. Esquís, cistelles, submarinistes... molts elements diferents recreen un ambient esportiu a diverses exposicions fetes a la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera.

Algunes biblioteques han fet diverses exposicions, xerrades i col·loquis amb l'esport com a rerafons. Els Jocs Olímpics van inspirar diverses exposicions que podien ser generals o també específiques sobre figures concretes relacionades.

La Biblioteca de L'Ateneu les Bases de Manresa s'ubica al Centre municipal del mateix nom al igual que ho fa un club d'escacs. Precisament a aquest centre s'ha fet durant el mes de juliol de 2017 un taller per iniciar-se en la pràctica dels escacs. Per altra banda aquest reposat esport és protagonista a la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat (on surt al carrer amb l'arribada del bon temps) a la Biblioteca Districte 5 de Terrassa i a la Biblioteca Ponent de Sabadell en forma de partides simultànies.

Per primer cop a la Xarxa de Biblioteques Municipals dues biblioteques van ser seu del BCN Sports Film Festival i recollim l’estada de Barçakids a la Biblioteca Ponent de Sabadell.

Una de les exposicions itinerants per les biblioteques és la de Merletti i l'esport al primer terç del segle XX.  Amb motiu de l’Exposició Internacional (1929) , Montjuïc es convertia, en un indret de referència esportiva del qual fotògrafs com Alessandro Merletti (1860-1943) van deixar testimoni gràfic.

Les imatges de l’exposició, procedents de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC, mostren,  l’interès de la gent en el fet esportiu i en els protagonistes (ciclistes, boxejadors, aviadors, futbolistes...) del que va ser una època daurada de l’esport a Catalunya. 

Mira els següents recursos que pots trobar a les biblioteques on l'esport s'expressa amb força a través de les imatges.

  Vés al prestatge:

Data de creació 15-11-2016 Última actualització 14-06-2022