Salut

Els beneficis de la bicicleta

Passejar en bicicleta és un esport apte per a totes les edats i comporta una despesa energètica considerable.

Si es pedaleja a un ritme mitjà, es cremen entre 300 i 600 calories per hora.

Si es pedaleja a un ritme més elevat (uns 20 km/h) es passa de les 500/600 kcal/h.

Serveix per a muscular el cor lleugerament, ventilar els pulmons i oxigenar els músculs, per tant preveu les malalties cardiovasculars.

A més, quan anem en bicicleta no aguantem el pes del nostre cos, per tant és una activitat ideal per a persones amb sobrepès, amb articulacions febles o per a aquelles que es recuperen d'una lesió o ferida.

Gràcies a la bicicleta es musculen les cuixes, els panxells i les natges, i també es treballa el tors, els braços, la part baixa de l'esquena i els abdominals, sobretot els laterals. A banda dels beneficis físics, quan un s'acostuma a anar en bicicleta s'eviten els embussos de trànsit, es respira aire fresc, s'estalvia temps i diners en combustible, i a més es segreguen endorfines.

Abans de sortir a fer una passejada en bici, estudieu l'itinerari, sobretot si és per la muntanya, per conèixer els desnivells, l'estat del terreny, la distància, etc.

 

Sabies que...

A la Xarxa de Parcs Naturals que gestiona la Diputació de Barcelona trobareu un munt d'itineraris aptes per anar en bicicleta i fer descoberta del territori.

 

Regulació de l'ús de la bicicleta a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona

 

Els ciclistes que circulin per la xarxa viària dels parcs tenen l'obligació de:

  • Respectar la preferència dels vianants i evitar causar molèsties.
  • Adequar la velocitat a les característiques de la via per evitar les situacions de risc i garantir la seguretat dels vianants, especialment en els llocs més freqüentats.
  • Circular només per les vies principals i per totes les pistes forestals i camins de passeig amb una amplada de més de tres metres, en què no estigui expressament prohibit, com senders, rierols, torrents, roquissars, camp a través, camins d'amplada inferior a tres metres i les especialment senyalitzades a l'efecte.
  • Per causes justificades, en determinades zones del parc la circulació amb bicicleta es pot restringir temporalment o permanentment.
  • Cal seguir sempre la informació i la senyalització que ho estableix.

font: AMIC / vidactiva.cat; diba.cat

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 10-03-2017 Última actualització 28-09-2020