Novel·les musicals
Novel·les musicals
Compositors, músics, DJ's, tècnics de so, cantants, productors, professors, melòmans, col·leccionistes, bandes, luthiers, dependents de botigues de música... tots i totes tenen cabuda en les novel·les musicals. Una manera diferent sentir la música a través de la paraula escrita. Llegir música i escoltar les paraules. Una proposta per gaudir de la millor música i de la literatura. Tots els estils musicals i gèneres literaris per gaudir d’una experiència inoblidable. Amb els auriculars relaxat al sofà de casa, al tren, a la platja. Tu esculls la novel·la i l’escriptor posa la música.
A les biblioteques trobaràs:
The Chelist of Sarajevo va ser publicada el 2008 per Steven Galloway i va ser molt ben acollida per la crítica. De fet, va ser un èxit comercial de vendes a més de 30 països. Està inspirada en la historia real d’un músic bosnioherzegoví nascut el 1956 anomenat Vedram Smajlovic que va viure el setge de Sarajevo. Havia actuat a l’Òpera de Sarajevo, a les orquestres Filharmònica, Simfònica i al Teatre nacional. El 1992 va tocar l’Adagio d’Albinoni varies vegades durant el dia a la Biblioteca Vijećnica i altres edificis destruïts amb la finalitat d’homenatjar les 22 persones que van ser assassinades mentre feien cua davant d’un forn per rebre pa al mes de maig d’aquell mateix any. L’autor de la novel·la descriu la capital de Bòsnia en plena guerra amb uns personatges que posen en risc la seva vida cada dia per anar a buscar aigua potable i menjar al mig de la ciutat devastada i en ple conflicte. Una de les protagonistes es diu Flecha i és una franctiradora que té l’objectiu de protegir el violoncel·lista durant les 22 tardes que el músic toca l’adagi en memòria de les 22 persones que van morir aquella tarda que esperaven pacients per poder comprar una mica de pa. La supervivència del músic és un símbol d’esperança perquè tal com diu la pròpia Flecha “La gent el veu, el món l’ha vist. No podem permetre que el matin”. La música es converteix en un art que humanitza la desgràcia i sublima la millor part de les persones en qualsevol circumstància.
Filmin
França, segle XVII. Monsieur de Sainte - Colombe és el millor músic de viola de gamba que es coneix. De caràcter introspectiu, viu retirat del món amb les seves dues filles en una casa prop del riu Bièvre i sovint es reclou a la cabana que s’ha fet construir al seu jardí, immers en la tristesa per la mort de la seva esposa. Allà toca el seu instrument amb un gran virtuosisme cercant la música de l’eternitat.
Però l’arribada de Marin Marais, un jove de disset anys que aspira a ser el seu alumne, alterarà la seva tranquil·la rutina. Saint Colombe no rebutja del tot convertir-se en el seu mestre ja que encara no ha trobat el seu successor i percep en el noi un gran domini de la tècnica. Però l’ambició del jove deixeble, que busca l’ascens social i l’ingrés a la cort de Lluis XIV, toparà de ple amb la seva filosofia i amb l’elevada concepció que té sobre l’art de la interpretació.
Una exquisida novel·la adaptada al cinema per Alain Corneau, amb una magistral interpretació de Gérard Depardieu i una excel·lent banda sonora dirigida i interpretada per Jordi Savall a partir d’una selecció de peces de Marin Marais, Sainte - Colombe, François Couperin i Jean Baptiste Lully.
eBiblio
La nit, la música i els músics en cinc relats. Un cel nocturn de cinc estrelles.
Venècia un músic que toca per les places i cafeteries coneix a Tony Gardner, cantant nord-americà que anys enrere va ser molt popular i era el més admirat per la seva mare.
Un jove que aspira a ser músic es veu implicat en la relació d'un matrimoni de músics, amics de la universitat, amb problemes de parella.
Cansat de l'escena superficial londinenca un jove guitarrista marxa a Malvern, on la seva germana regenta un bar.
Un saxofonista amb molt talent, però sense èxit, pensa que la crugia serà l’instrument per assolir la fama.
En Tibor, un jove violoncel·lista hongarès coneix a l'Eloise, una dona nord-americana que li diu que té molt talent i que ella el pot ajudar a transformar-se de crisàlide a papallona.
Humor i tragèdia. El pas del temps, la dependència, la pèrdua de l'amor, el ressentiment, les decepcions, els trencaments, la incertesa... i sempre present, l'esperança, que tot pugui acabar de manera harmònica i completa.
Una narrativa elegant, tendre, poètica i sensible, com tot el que escriu aquest mestre de les lletres.
Michael és un músic que viu a Londres. Es guanya la vida tocant amb el quartet Maggiore i fent classes de música a particulars. La seva vida transcorre amb força apatia fins que succeeixen dues coses: descobreix una obra de Beethoven que ell desconeixia, el quintet de corda Op. 104, i es troba amb Júlia, l’amor de la seva vida que va desaparèixer fa anys, una pèrdua de la que mai s’ha recuperat. La història avança i barreja les dues trames amb un resultat molt bo. Vikram Seth descriu, amb tot luxe de detalls, què passa quan els músics assagen, com es coordinen i quin paper tenen les melodies a les seves vides. Per a més informació us mostrem el quintet de corda. https://www.youtube.com/watch?v=6J-3d8J9qXw
eBiblio
Los Ángeles, gener de 1976. Robert Neville és l’últim home viu en un planeta devastat per un virus. Però no està sol. Fora els vampirs l’assetgen. Ha convertit casa seva en una fortalesa. Neville posa el seu tocadiscos. La música clàssica esmorteix els gemecs que reclamen sang fresca. Fins que surt el sol. Cap de les tres pel·lícules recullen la predilecció del protagonista per la música clàssica. Només la darrera, amb Will Smith com a protagonista, la música torna de la mà de Bob Marley.
També et pot interessar:
Vés al prestatge:
A les biblioteques trobaràs:
També et pot interessar:
Vés al prestatge:
La teva privacitat és la nostra prioritat
Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Més informació