Premis Oscar

Els Premis Oscar, oficialment coneguts com els Premis de l'Acadèmia, tenen les seves arrels en un sopar privat celebrat el 1927, on Louis B. Mayer, cap de l'estudi Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), i altres líders de la indústria van discutir la creació d'una organització per promoure i honorar l'excel·lència al cinema. Inspirats per l'èxit dels premis de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música, van decidir establir una institució semblant per al cinema. Així l’any 1927 es va fundar l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques (AMPAS), amb Douglas Fairbanks com a primer president. La primera cerimònia de premis va tenir lloc el 16 de maig de 1929, a l'Hotel Roosevelt de Hollywood en un sopar de gala. Des de llavors, els Premis Oscar han evolucionat fins a convertir-se en un dels esdeveniments més prestigiosos i esperats a la indústria del cinema. Per als més cinèfils al catàleg de les biblioteques de la Diputació de Barcelona hi trobareu fons que parlen sobre aquests premis tan coneguts i sobre la història del cinema.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Moltes vegades els escenaris i paisatges que apareixen a les pel·lícules són igual o més protagonistes que els mateixos actors i queden guardats a la memòria dels espectadors. Aquests són alguns dels indrets on es van gravar diverses pel·lícules guanyadores dels premis de l'acadèmia: Irlanda, per a “Braveheart”; Namibia, per a “Mad Max: Furia en la Carretera”; Nova Zelanda per a la saga de “El señor de los anillos”; La regió de la Toscana per a “La vida es bella”; La capital de França per a “Medianoche en Paris”; La zona desértica de Jordània per a “Dune” i finalment la Serra de Guadarrama per a la española “El laberinto del fauno”. Finalment, també hi hem inclòs el lloc on se celebrarà la cerimònia d'entrega d'aquest any.

  A les biblioteques trobaràs:

Lo esencial de Irlanda / Antonio Torres Somalo, Elisa Blanco Barba
Botsuana y Namibia / edición escrita y documentada por Anthony Ham, Trent Holden
Nueva Zelanda / Moisés Martínez, Omar Martínez, Jesús García Marín
La Toscana / Benedetta Geddo, Mary Gray, Angelo Zinna
Jordania / edición escrita y documentada por Jenny Walker, Paul Clammer

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

A través d'exhibicions, artefactes i projeccions, els museus de cinema ens transporten a través del temps i ens permeten explorar l'evolució del cinema, des de les primeres imatges en moviment fins a les obres mestres contemporànies. Són espais on es mostra de primera mà la creativitat, la innovació i l'impacte cultural del setè art. A més, proporcionen una plataforma educativa per comprendre la influència del cinema a la societat, així com per inspirar futures generacions de cineastes i aficionats. En aquest recull hi podeu trobar el Museu de l’Acadèmia de los Angeles, El Museu de Cinema de Londres, el Museu de Cinema de Berlin, el Museu de Cinema de Torí i el Museu del Cinema–Col·lecció Tomàs Mallol de Girona.

Al final us hem afegit un seguit de webs sobre recorreguts d’estudis per a tothom que vulgui explorar i descobrir què s’amaga darrere de l’escena, veure els sets de filmació i els bastidors de les pel·lícules i de programes de televisió icònics. Alguns dels recorreguts inclouen experiències interactives i atraccions emocionants basades en les seves produccions més importants.

  A les biblioteques trobaràs:

Costa oeste de EE UU / Anthony Ham [i 15 més]
Londres / Hannah Ajala [i 5 més]
Nueva Zelanda / Roxanne de Bruyn [i 7 més]
Berlín / autor: Jürgen Scheunemann
Turín / Autor: Isabel Ureña
Girona : guia de la ciutat / [text: Gerard Bagué]

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-03-2024 Última actualització 18-03-2024