Les 10 millors pel·lícules sobre Jesucrist

Religió,  Setmana Santa i cinema: La Santíssima Trinitat

La figura de Jesucrist mai no passa de moda i avui en dia, encara es fan pel·lícules que volen aprofundir en el seu misteri i en d’altres personatges que l’envoltaven.

És evident que la millor època per estrenar aquestes pel·lícules és durant la Setmana Santa i enguany no és una, sinó dues les pel·lícules de temàtica bíblica que s’estrenen aquests dies.

D’una banda tenim Pablo, l’apòstol de Crist dirigida per Andrew Hyatt i finançada per Outside Da Box, una productora que al seu web es defineix com "un ministeri catòlic que fomenta una trobada amb Crist a través de pel·lícules enginyosament elaborades i espiritualment riques".

De l’altra ens arriba,  Maria Magdalena dirigida pel britànic Garth Davis i amb Rooeny Mara en el paper de la dona que va estar més a prop de Jesús i Joaquin Phoenix com un fill de Déu una mica perdut.

Durant aquests dies de vacances amb motiu de la Setmana Santa o Pasqua és habitual trobar a la televisió tot un seguit de pel·lícules que tracten d’una manera o altra la passió de Jesucrist o els inicis del cristianisme.

Per si no voleu fer zàping per trobar-les, al Prestatge Virtual us hem preparat una selecció amb les més conegudes que aborden el tema bíblic des de perspectives força diferents.

 

10- Ben Hur 

Clàssica súper producció que ens parla de les tribulacions d’en Judà Ben-Hur, un ric mercader que s’acaba enfrontant al seu amic romà i essent deportat a galeres i trobant-se a en Jesús de Nazareth que li salva la vida.

 

 

 

9- La túnica sagrada 

Marcellus és un tribú militar romà. Enviat a Jerusalem, dirigeix la unitat que executa la crucifixió de Jesús de Natzaret. Després de la seva mort, guanya als daus la Santa túnica de Crist. És llavors presa de malsons i de terrors que el porten a la vora de la bogeria.

 

 

 

8- Barrabás 

Superproducció de Dino de Laurentiis sobre la història bíblica de Barrabás, el criminal que va ser indultat per Poncio Pilatos en lloc de Jesucrist. La seva llibertat va significar, doncs, la crucifixión del natzarè, fet que el va turmentar durant la resta de la seva agitada vida.

 

 

7- La pasión de Cristo 

Dirigida per Mel Gibson, que va voler ser tan realista que  els diàlegs eren en arameu (es va estrenar solament en versió original subtitulada a tot el món) i v a convertir la seqüència de les fuetades en un dels moments més violents de la història del cinema.

 

 

6- La historia más grande jamás contada 

Dirigida per George Stevens amb l'actor suec Max Von Sydow, tan identificat amb el cinema d'Ingmar Bergman, d'una religiositat ben diferent,  interpretant a Jesús i el Gran Canó del Colorado va simular ser Israel.

 

 

5- Jesucristo Superstar 

Versió òpera rock de la vida de Jesucrist. Va ser un famós musical a Broadway abans de ser portat al cinema per Norman Jewison. El llibret de les cançons és dels mítics compositors Andrew Lloyd Weber i Tim Rice.

 

 

4- Rey de Reyes 

Rodada a Espanya per Nicholas Ray que va portar al terreny dels seus rebels sense causa la figura de Jesús i va establir paral·lelismes entre el poder romà i el nazisme.

 

 

3- El Evangelio según San Mateo 

En clau neorrealista però sense apartar-se del text bíblic, el polèmic Pasolini, ateu i comunista, realitza un proper retrat de Jesús de Natzaret.

 

 

2- La Última tentación de Cristo 

Martin Scorsese va proposar una versió terrenal, estrictament humana, de la figura de Jesús, interpretat per Willem Dafoe. Un Jesucrist que es presenta debatent-se entre la seva natura humana i la seva natura fins al final.

 

 

1- La vida de Brian 

Brian neix en un pessebre de Belén el mateix dia que Jesucrist. Un cúmul de desgraciats i divertits equívocs li faran portar una vida paral·lela a la del veritable Fill de Déu. Versió musical i irreverent dels Monty Python.

 

 

  • Els Monty Python darrera de la càmara durant el rodatge de "La  vida de Brian"

 

 

 

  • La relació entre Ben-Hur i Messala i el subtext gay de la pel·lícula

 

 

 

  • Victor Mature a l'estrena de "La túnica sagrada"

 

 

 

  • La crucifixió de Mel Gibson
 

 

  • L'escena eliminada de "La mayor historia jamás contada"

 

 
Data de creació: 27/03/2018 Última actualització: 29/03/2021