Per Sant Jordi, llibres, roses i teatre!

Sigues innovador, i al ritual més tradicional de la Diada de Sant Jordi, d’obsequiar llibres i roses a persones estimades, afegeix també entrades als espectacles de la temporada. A continuació, t’oferim un llistat de teatres, sales o auditoris, on amb el carnet d’usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals pots beneficiar-te d’importants reduccions en el preu de les entrades durant tot l’any i per a totes les edats.

Des d’obres clàssiques a innovadores, passant per musicals o espectacles per a tota la família, des del #PVarts hem triat alguns muntatges de la cartellera ideals per gaudir al màxim de Sant Jordi!

  A les biblioteques trobaràs:

Conferències sobre les òperes representades al Liceu, cursos musicals, projeccions, visites comentades a museus, viatges operístics, entrades per assaigs generals i promocions especials.

Descompte: 20% de descompte en la quota del primer any (64€ durant el primer any, 32€ si ets menor de 35 anys).

Teatre proper, jove i amb compromís, la Sala Fènix, ubicada a prop de la rambla del Raval, proposa una rica programació teatral, tant per a adults com per a famílies.

Descompte: 15% de descompte.

Sala teatral ubicada al barri de Gràcia amb una programació etiquetada com a alternativa, fora del circuit dels grans teatres, però sense renunciar a la qualitat i a l’atracció per al públic apassionat al teatre, música i dansa.

Descompte: 20% de descompte només en espectacles propis

cartell de l’espectacle

Eduard II

Del 18/05/2022 i 05/06/2022
Dramatúrgia de Christopher Marlowe. Direcció Moreno Bernardi
Eduard II” és una de les obres teatrals destacades de Christopher Marlowe, dramaturg britànic del segle XVI, considerat com el gran predecessor de Shakespeare. Aquesta, és una obra polèmica perquè desenvolupa la història d’amor entre el rei Eduard II d’Anglaterra i el seu amant, el jove Piers Gaveston, i les intrigues que aquesta unió suscita en la cort.

Text de l'obra

Equipament escènic i musical de referència nacional i amb influència directa a Granollers i la comarca del Vallès Oriental

Descompte: 10% de descompte.

cartell de l’espectacle

Mare de sucre

08/05/2022
Dramatúrgia i direcció: Clàudia Cedó
La Cloe té vint-i-set anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la durà a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestra contra una situació injusta que li ha pres el poder de decisió del seu propi cos. Mare de Sucre reflexiona sobre el tracte que donem com a societat a les persones amb diversitat funcional. Un espectacle amb repartiment inclusiu, produït per Escenaris especials i el TNC.

Situat al Paral·lel, el Teatre Condal ha estat escenari de múltiples transformacions i de grans èxits teatrals, sobretot del gènere de la comèdia i musical.

Descompte: 15% de descompte.

cartell de l’espectacle

La filla del mar

Fins al 8/05/2022
Adaptació del text d’Àngel Guimerà. Creació: La Barni Teatre
“La filla del mar”, d’Àngel Guimerà és una de les peces més memorables de la literatura dramàtica catalana. Una història d’una vigència absoluta que ens parla de la discriminació i la resistència de les comunitats a incorporar la diferència i que permet qüestionar-nos el paper dels instints en el comportament humà.La companyia La Barni Teatre la porta de nou als escenaris en forma de teatre musical amb la voluntat d’acostar un dels grans clàssics del teatre català, carregat de força poètica i grans passions, al públic dels nostres dies.

Text de l'obra

El Teatre Municipal La Faràndula és un dels teatres més populars del Vallès. Fundat el 1956 pel grup de teatre Joventut de la Faràndula, actualment es programen tota classe d’obres de teatre i concerts, i especialment, els concerts d’òpera i simfònics dels Amics de l'Òpera de Sabadell.

Descompte: 15% amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals (10% òpera).

cartell de l’espectacle

Rigoletto Giuseppe Verdi

27 i 29/04/ i 01/05/2022
Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i Orquestra Simfònica del Vallèse
Rigoletto és una òpera en tres actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret de Francesco Maria Piave, basat en l'obra teatral Le roi s'amuse de Victor Hugo. Aquesta és una història de passions, falsedat, venjança i amor. I conté, evidentment, una de les àries més famoses de la història: “La donna è mobile”. Daniel Gil de Tejada a la batuta i Carles Ortiz a la direcció d’escena encapçalen una gran producció amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor dels Amics de l’Òpera, que s’estrenarà a Sabadell i després girarà per tota Catalunya.

Filmació de l'òpera

Fundat el 1916, és un dels teatres més antics de Barcelona, amb una interessant programació basada en obres de producció pròpia, majoritàriament en català.

Descompte: 15% de descompte.

El Teatre Joventut és l’espai municipal de L’Hospitalet de Llobregat que acull la temporada professional de teatre, música i dansa així com altres activitats d’arts escèniques.

Descompte: 25% de descompte (compra a taquilla del teatre)

cartell de l’espectacle

El sopar dels idiotes

30/04/2022
Autor: Francis Veber. Adaptació: Paco Mir i director, Pep Anton Gómez
Tot un clàssic que torna als escenaris amb l’adaptació de Paco Mir i un repartiment de luxe Un grup d'amics organitzen periòdicament un “sopar dels idiotes”, en què conviden persones aparentment estúpides per pura diversió. L'experiència s'estronca el dia que un dels amics pateix un atac de lumbàlgia i s'enfronta cara a cara amb les vivències i les reflexions personals del més idiota, per acabar-se adonant que ell també forma part d'aquesta raça.

Text de l'obra

El Teatre Lliure de Barcelona, amb seus a Montjuïc i Gràcia, ofereix espectacles representatius de les arts escèniques contemporànies.

Descompte: 15% de descompte.

cartell de l’espectacle

After All Springville

Del 28/04/2022 al 30/04/2022
Creació i direcció: Miet Warlop
Una casa viva i criatures mig humanes-mig coses per qüestionar-nos l’espai que ocupem, físic i mental; quin efecte tenen els nostres gestos; com ens relacionem amb els altres, com ens suportem mútuament en espais petits, com podem formar comunitats si pràcticament mai ens veiem. Qüestions que podrien ser tràgiques si no fossin també molt divertides. I en aquesta escletxa es troba la sorprenent proposta de Warlop per a tots els públics.Teatre familiar. Edat recomanada a partir de 14 anys.

Inaugurat el 1996, l’equipament situat a la plaça de les Arts, a Les Glòries, és un referent a escala nacional i internacional. Tanmateix, com a teatre públic, difon el patrimoni escènic del país i complementar la programació amb altres iniciatives creatives i de risc estètic.

Descompte: 10% de descompte.

cartell de l’espectacle

Bye bye, Confetti

Del 27/04/2022 al 08/05/2022
Autoria i direcció La Baldufa: Enric Blasi, Emiliano Pardo, Carles Pijuan
Tres pallassos ploren la mort del seu líder: Confetti. L’absència i el buit que ha deixat és absolut. Qui el substituirà? Un cop superat el dol, arrenquen els tràfecs per cercar un nou guia. La Baldufa Teatre ha rebut el Premio Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020. Una companyia amb 25 anys de trajectòria que reconeix l’espectador com a ésser crític i reflexiu sigui quina sigui la seva edat i crea universos de gran riquesa poètica i visual. Teatre familiar. Edat recomanada a partir de 8 anys.

Va néixer com a teatre privat el 1863, i l’any 1981 es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat fins a la creació del TNC. Actualment, s’ha convertit en un equipament on la transgressió, la provocació, reflexió i entreteniment són la marca d’aquest centre de producció.

Descompte: 15% de descompte.

cartell de l’espectacle

Final de partida

Fins al 8/05/2022
Dramatúrgia de Samuel Beckett. Direcció: Sergi Belbel
Confinats dins d’una habitació amb dues finestres que els connecten a un exterior sense vida, Hamm, un invàlid cec, i Clov, el seu servent, un home coix i hiperactiu, passen el temps i discuteixen. Nagg i Nell, vells progenitors de Hamm, que viuen dins de dos cubells d’escombraries, els acompanyen. Malgrat les adversitats, tot plegat és un pur joc en què no es parla d’enigmes i de solucions, perquè per a les coses importants, ja hi ha les universitats, les esglésies i els cafès. I Final de partida és teatre.

Text de l'obra

El Teatre Sagarra a Santa Coloma, inaugurat l’any 1997, en homenatge a Josep Maria de Sagarra acull una programació rica, innovadora i contemporània i és un referent de les arts escèniques al municipi.

Descompte: 25% de descompte.

cartell de l’espectacle

Encara hi ha algú al bosc

29/04/2022
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart Codina. Direcció: Joan Arqué Solà
Va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió de Barcelona. Aquí gaudíem de l’eufòria olímpica. A Sarajevo l’havien viscuda uns anys abans. De sobte, la TV ens servia imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina, barrejades amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. Al novembre de 2020 va fer 25 anys que va acabar oficialment aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Els focus i les càmeres ja no hi són.Però, ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i filles nascuts d’aquelles violacions?

Text de l'obra

Amb tres dècades de trajectòria i des de 2017 reconegut com a Fàbrica de Creació, el seu programa es caracteritza per donar suport artístic a les companyies i per impulsar diferents projectes de creació comunitària i social.

Descompte: 16€ preu d’entrada amb el carnet de les biblioteques (reserva a taquilla).

Fundada l’any 1972 en un intent de crear un teatre proper a la classe obrera, La Villarroel sempre s’ha distingit per la seva vitalitat i pel seu compromís social.

Descompte: 15% de descompte.

cartell de l’espectacle

L'oreneta

Fins l’1/05/2022
Dramatúrgia: Guillem Clua. Direcció: Josep Ma Mestres
La senyora Amèlia, una professora de cant, rep a casa seva un home jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar al memorial de la seva mare morta recentment. Ben aviat descobrim que la cançó triada, “L'Oreneta”, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l'any anterior.

Text de l'obra

Fundat el 1868, el teatre Zorrilla és una sala d’espectacles de Badalona. Des del 1986 és propietat de l’Ajuntament de Badalona juntament amb els altres dos teatres municipals de la ciutat. Té una programació estable i destaca el festival de màgia Li-Chang o Blues & Ritmes.

Descompte: 15% de descompte.

cartell de l’espectacle

Bona gent

08/05/2022
Dramatúrgia i interpretació: Quim Masferrer
Tot un homenatge al públic en un espectacle impossible de repetir perquè precisament vosaltres, el públic, en sou els protagonistes.

  També et pot interessar:

  • Més avantatges amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques 

  Vés al prestatge:

Data de creació 11-04-2022 Última actualització 03-03-2023