El surf de rem

El Surf de Rem, més conegut com a Paddle Surf, té els seus orígens als pobles polinesis però la història més recent la trobem als anys 2000, quan uns surfistes hawaians van començar a fer surf de rem per entrenar-se d’una manera alternativa.

A diferència del surf, el surf de rem no necessita l’onada i per tant es pot entrenar a qualsevol lloc on hi hagi aigua: mar, llacs, rius, etc.

Està demostrat que aporta molts beneficis per la salut, ja que al mantenir l’equilibri es fa molt treball dels músculs del tronc que aporten molts beneficis a la vegada que es genera una despesa extra de calories amb el remat.

Però no totes les taules de surf són iguals, hi ha diversos tipus depenent de la modalitat d’esport que es vulgui practicar:

  • Onades: Les taules són més petites i amples perquè siguin més estables i l’objectiu és surfejar les onades.
  • Travessa: Les taules són llargues i punxegudes que milloren el desplaçament dins de l’aigua i estan pensades per la gent que vol fer rutes llargues.
  • Carreres: Les taules són estretes i llargues, més inestables que les anteriors perquè es busca que siguin més ràpides a l’aigua per facilitar la competició.
  • Riu: Les taules són curtes i amples similars a les de les Onades però són més reforçades. Aquesta modalitat està considerada un esport de risc per la seva perillositat.
  • Ioga: Les taules son amples i grosses per afavorir l’estabilitat ja que el que es busca és poder practicar Ioga a sobre de manera relaxant.

Tria la teva modalitat preferida i acosta't a una platja propera per practicar aquest refrescant esport durant el caluròs estiu.

A continuació 6 documents sobre esports que fan estiu i que necessiten del mar per practicar-se, al igual que el surf de rem:

  A les biblioteques trobaràs:

portadaActividades acuáticas recreativas / Carlos A. González Barragán
portada Deportes del mar / Antonio Ribera Jordá
portada Movernos en el agua / Carles Jardí Pinyol
portada Els Esports al mar / Isidre Sánchez

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-07-2023 Última actualització 05-07-2023