Salut

Les biblioteques col·laboren amb La Marató de TV3 (2021)

cartell de La Marató 2021


El proper 19 de desembre es farà La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany es dedicarà a les malalties mentals.

L'edició número 30, la segona en pandèmia, pretén trencar el mur de silenci que envolta els mals que no són físics.

Les dades diuen que una de quatre persones tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida i que la meitat no demanaran ajuda.

Hi haurà llibre i disc, com sempre (a la venda a partir del 10 de novembre), i les  tradicionals activitats populars per a recaptar fons.

Per a més informació consulta el web de la Marató i xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram i Youtube.

 

BIBLIOTEQUES

Les biblioteques, per sisè any consecutiu, se sumen a la campanya de difusió i sensibilització social sobre les malalties mentals d'aquesta 30a edició de la Marató i oferiran sessions informatives en format virtual (mitjançant la plataforma Teams) a càrrec de professionals de la salut. L’objectiu és sensibilitzar, especialment als joves, dels temes relacionats amb la salut mental i despertar l’esperit solidari al voltant de les persones afectades i les seves famílies.

A la Biblioteca Virtual pots consultar les diverses activitats virtuals de la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'agenda de les activitats presencials que es realitzen a totes les biblioteques.

Al Catàleg Aladí hi ha els darrers llibres publicats aquest any relacionats amb la salut mental, i que ja han arribat a les biblioteques, per a tots els públics. També hi ha contes infantils per als més menuts. Trobaràs tots els documents cercant per tema (veure més a baix d'aquesta plana l'apartat "Més cerques al catàleg"). Alguns títols també estan disponibles en versió ebook a la plataforma de préstec digital eBiblioCat i els pots llegir en streaming gratuïtament amb el teu carnet de biblioteca i PIN (mateixa contrasenya que fas servir per al catàleg Aladí).

A la Xarxa de Biblioteques Municipals també hi ha el llibre i el disc de la Marató d'anys anteriors. Els pots agafar en préstec i/o fer la reserva prèvia del document.

 

Els trastorns mentals

Són alteracions de la salut que impliquen una disfunció del pensament, les emocions, la conducta i que impacten en tots els àmbits de la vida.

Poden afectar tothom, i més de la meitat d'aquests trastorns comencen a l'adolescència, que és un moment de canvis importants.

La prevenció i el tractament precoç són fonamentals per aconseguir una evolució positiva.

El 45% de les persones amb algun problema de salut mental no demana l’ajuda que necessitaria. Fer-ho és el primer pas per sortir-se’n.

La salut mental encara arrossega estigmes i mites que cal trencar. El coneixement és la via més eficaç
per aconseguir-ho.

La cura i l’abordatge dels trastorns mentals ha d’incloure tant aspectes sanitaris com familiars, socials i comunitaris.

Gràcies a la recerca en salut mental, en podrem arribar a tenir un diagnòstic més precoç, perfeccionar-ne els tractaments i prevenir molts trastorns. L’objectiu final és aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 15-10-2021 Última actualització 16-11-2021