10 Novel·les per estrenar l'any

Quan iniciem un any nou esperem que sigui millor que l’anterior. Enguany més que mai. Afegim als nostres millors desitjos pel 2021 aquesta tria variada de novel·les amb la certesa que la lectura ens regala felicitat. Bon i esperançador 2021!!!

La Senyora Caliban / Rachel Ingalls

Narra la insòlita relació entre la Dorothy i el Larry. Ella, una mestressa de casa desatesa pel seu marit. Ell, un ésser d’una altra espècie fugat d’un centre d’investigació on era maltractat. Compartiran tasques domèstiques, passeigs vora el mar i converses interessants sobre la igualtat i la llibertat.

 

Érase un río / Bonnie Jo Campbell

La Margo Crane, que només té setze anys, remunta el riu Stark (Michigan) equipada amb la seva escopeta i la seva barca, a la recerca de la seva mare. Durant el trajecte anirà trobant personatges diversos que faran que esdevingui un viatge iniciàtic. Una novel·la diferent que et sorprendrà gratament.

 

La Mort blanca / Ragnar Jónasson

L’esperada segona entrega de la sèrie Islàndia Negra, ambientada en el poble de Siglufjördur. Un home mor assassinat brutalment. Una reportera decideix investigar pel seu compte. La policia local lluita per trobar l’assassí abans no apareguin més morts. Un thriller trepidant emmarcat per una erupció volcànica.

 

Trampa 22 / Joseph Heller

Obra mestra de la literatura antibel·licista basada en les experiències de l’autor durant la Segona Guerra Mundial. Un pilot d’una base americana a Itàlia es fa el boig amb l’objectiu que el retornin a casa. Però desconeix la “trampa 22”, que diu que fer-se passar per sonat és propi d’entenimentats.


> eBiblio

 

La Leyenda de la Peregrina / Carmen Posadas

La Peregrina, la perla més cobejada de tots els temps, n’és la protagonista. Al llarg de més de quatre-cents anys des que va ser trobada al Panamà, ha estat testimoni de vides i passions, de guerres i traïcions, d’amors i de venjances. L’autora li segueix la pista en textos i quadres i novel·la la seva història.

> eBiblio

 

Cómo maté a mi padre / Sara Jaramillo Klinkert

Novel·la autobiogràfica. L’autora despulla la seva ànima i explica en trenta capítols la història familiar des d’un dia de 1991, quan un sicari va intentar matar el seu pare. El varen assassinar quinze dies després. Aquest fet va transformar del tot la seva família. Malauradament és la història de moltes altres famílies colombianes.

> eBiblio

 

Gener de sang / Alan Parks

El gener del 73 un reclús perillós de la presó més gran d’Escòcia adverteix el detectiu Harry McCoy de l’imminent assassinat d’una noia, però fa tard. McCoy descobreix que una família influent de Glasgow pot estar-hi involucrada. Però els Dunlop semblen intocables i la investigació corre el risc d’estancar-se.

> eBiblio

 

L'Home que llegia Miquel Strogoff / Jaume Benavente

Abel Lamartí és un home solitari marcat per una tragèdia, la mort del seu fill Ignasi. Un relat senzill que va i ve en el temps, amb prosa neta i descripcions detallades. Els diferents paisatges i personatges que hi apareixen conformen un seguit d’històries que van donant cos a una novel·la captivadora. Un plaer pels sentits.

 

Las Inviernas / Cristina Sánchez-Andrade

Dolores i Saladina són las Inviernas, dues germanes que tornen al seu poble de Tierra de Chá, un lloc recòndit de l’interior de Galícia, després d’haver-ne marxat precipitadament anys enrere. Un secret que té a veure amb el seu avi afecta a tot el poble. Però elles també n’arrosseguen un de secret. Equilibri de tendresa i ferocitat.

 

L'Estranya desaparició d'Esme Lennox / Maggie O'Farrell

Iris Lockhart acull l’Esme Lennox, una tia àvia desconeguda que acaba de sortir del psiquiàtric on hi ha passat més de mitja vida. Quina circumstància va fer que hi ingressés? Per què es va ocultar la seva existència a la resta de la família? Novel·la magnètica narrada a tres veus amb un llenguatje molt visual.

> eBiblio

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 12-01-2021 Última actualització 12-01-2021