Salut

Préstec i lectura a domicili: nou servei de la biblioteca Josep Janés

 

La biblioteca Josep Janés i Olivé es troba situada al barri de Collblanc al municipi de L'Hospitalet de Llobregat.

Per donar resposta a les necessitats pròpies d'una població amb un alt percentatge de persones que viuen soles i es troben amb dificultats de mobilitat, o bé, per la falta de temps a causa de tenir cura d'un familiar amb dependència, la biblioteca ha posat en marxa un servei de lectura i préstec a domicili. Col·laboren en el projecte Voluntaris de L'Hospitalet, ABS Collblanc i ABS La Torrassa (centres mèdics del districte).

 

Amb l'objectiu de donar accés a la informació, la cultura i l'oci de forma igualitària "La biblioteca per a tothom" és un servei de préstec i lectura a domicili per a persones amb mobilitat reduïda, de manera permanent o temporal, i per a les persones que tenen cura de familiars amb dependència.

La Biblioteca Josep Janés i Olivé ja compta amb deu voluntaris disposats a oferir el servei, bé portant els materials en préstec, bé compartint una estona setmanal de lectura. Per solicitar-ho és necessari posar-se en contacte amb la biblioteca; així mateix, els serveis socials dels ABS de la zona informaran sobre les persones interessades. Coordinat per la biblioteca Josep Janés i Olivé, s'establirà un calendari de visites en funció de la disponibilitat dels voluntaris i dels usuaris.

Lectures a casa gràcies a la solidaritat!

Vols fer-te voluntari?

Segons les Directrius de la IFLA/UNESCO. Per al desenvolupament del servei de les biblioteques públiques: "Un principi fonamental de la biblioteca pública és que els serveis han d’estar oberts a tothom i no restringir-se a un grup de la comunitat, amb la consegüent exclusió dels altres. Cal prendre mesures per garantir que els serveis també estiguin a l’abast de grups minoritaris que, per les raons que sigui, no puguin fer ús dels serveis habituals; per exemple, minories lingüístiques, persones amb discapacitats físiques i sensorials, o els qui visquin en llocs molt apartats i no puguin desplaçar-se a les instal·lacions bibliotecàries."

Video de presentació de la biblioteca:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 23-11-2017 Última actualització 07-12-2017