Visualització del contingut web (Global)

Els instruments musicals de vent : el flabiol i la flauta

En la cultura popular tradicional els instruments de vent han estat àmpliament i des de molt antic presents. En tenim des dels més senzills (com ara els xiulets d’oficis i reclams d’animals) fins als més elaborats i evolucionats.

Pel que fa al flabiol i la flauta (o flaüta, com en diuen en eivissenc), estan força relacionats amb el món dels pastors i fets de canya o fusta. Els flabiolaires acostumen a fer-los sonar amb una mà i acompanyats d’un tambor o tamborino. Eren molt coneguts els flabiolaires Josep Verdaguer i Portet (Roviretes), Josep Pidelaserra, (en Manel el Flabiolaire), Quirze Perich i Iglésias... 

Segurament n’has vist al costat del tambor refilant en una cobla sardanista, en un seguici festiu popular, al Ball Pagès de les Pitiüses o Mallorca, als balls de gegants o potser en un ball de bastons. D'un temps ençà, s’està reivindicant i fomentant la recuperació d’aquest instrument. En aquest sentit cal destacar la Festa del Flabiol d’Arbúcies. Amb aquest monogràfic volem donar a conèixer aquest ric patrimoni.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 26-06-2023 Última actualització 12-07-2023