Salut

Propietats nutricionals del pebrot

© Olga_Danylenko / iStock.comEl pebrot és el fruit de la planta Capsicum annuum que pertany a la família de les Solanaceae, la mateixa que el tomàquet, la patata i l’albergínia. La planta del pebrot és originaria de Mèxic, Bolívia i Perú, i es va començar a cultivar a Europa a partir del segle XVI.

El seu cultiu necessita llum i exigeix un clima càlid. Existeixen moltes classes de pebrots segons la forma, color i sabors. Dins dels pebrots dolços hi trobem tres grans varietats: California, Lamuyo i Italià. El de color verd i allargat acabat en punta és la varietat Italià, i dels pebrots vermells més populars en distingim dos tipus: Califòrnia (més curt i ample) i el Lamuyo (més llarg que ample).

El pebrot és una hortalissa de baix contingut energètic, on el component més abundant és l’aigua, seguida dels hidrats de carboni (el pebrot vermell té quasi el doble que els pebrots verds), i el seu contingut en proteïnes és baix. Tant els pebrots vermells com verds, són una bona font de vitamina C i beta carotens (precursor de la vitamina A), components que li atorguen poder antioxidant. Algunes varietats de pebrot, com per exemple el xili, contenen capsaïcina, que és un component que dona gust picant i irritant.

La seva comercialització pot ser en fresc, dessecat i també en conserva. Es pot consumir cru, cuit al forn, rostit... Per exemple, en cru es pot afegir en una amanida de llenties o cigrons, quan es cou al forn, es pot menjar escalivat amb altres hortalisses com l’albergínia, la ceba, .... o també com acompanyament en un plat de carn o peix.

Descobreix totes les varietats de pebrot que hi ha en el mercat i prova de cuinar la infinitat de receptes possibles!

Recorda també prendre les 5 peces de fruita i verdura al dia.

 

Gaudeix a taula del pebrot

T'oferim dues receptes amb aquest ingredient com a protagonista:


 

 

Remenat de pebrots de colors (pdf)

Fotografia: © shutterstock.com / Rimma Bondarenko

 

 

 

 

Pebrots verds farcits de peix (pdf)

Fotografia: © shutterstock.com / PI

  A les biblioteques trobaràs:

 
 
 
Recetas básicas con verduras / Jody Vassallo; fotografías de Clive Bozzard-Hill
¡Què tal, vegetal!: aliments amb sentiments / Saxton Freymann i Joost Elffers
INFANTIL
 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 25-09-2019 Última actualització 22-09-2020