Novel·la

Curiositats - Pearl S. Buck 

Guanyadora del Premi Pulitzer (1931) i del Premi de Nobel de Literatura l'any 1938, Pearl S. Buck va ser una escriptora molt popular nord-americana que va tenir molts seguidors en vida. Ara, quaranta-un anys després de la seva mort, torna a ser notícia perquè ha aparegut una novel·la inèdita, "El eterno asombro".  

La seva vida va estar marcada pel seu amor per la Xina on va viure molts anys en diferents moments. Es va identificar amb la seva cultura, va aprendre la seva llengua i va arribar a viure com un d'ells. Va ser defensora dels drets civils de la dona i de les minories i va fundar la primera agència d'adopció "Wellcome House". Encara avui dia la seva tasca humanitària continua amb la fundació "Pearl S. Buck International".

Les seves obres més conegudes són "Viento del este, viento del oest"e (1930), i "La buena tierra" (1938) per la qual va rebre el Premi Pulitzer, però va arribar a escriure fins a tres- cents llibres en diferents gèneres.

Pearl S. Buck va morir als 73 anys en una situació econòmica molt precària, ja que durant els seus últims anys es va rodejar de persones poc recomanables que la van apartar de la seva familia i es van emportar els seus diners

Aquesta novel·la perduda durant quaranta anys té una història molt curiosa: el manuscrit i una còpia mecanografiada havien quedat perduts en un local de lloguer i la llogatera el va voler vendre a la família que havia perdut el control sobre el llegat i el patrimoni de la seva mare. La troballa és doblement important perquè de forma novel·lada és una autobiografia de l'autora. En Randolph Colfax, el protagonista, viatja per mig món fins que arriba a Corea on canvia la seva vida i descobreix l'amor. Els temes de la novel.la com el mestissatge cultural, la identitat i la cerca de l'individu, són el reflex del recorregut vital de l'autora.

 


"La buena tierra"


"Las tres hijas de madame Liang"


"Viento del este, viento del oeste"


"La madre"

 

 

Més informació:

 

 

Torna al prestatge  ►
Curiositats anteriors  ►