Wonder, la síndrome de Treacher Collins més llegit

La novel·la juvenil Wonder, de l'autora R. J. Palacio, s'ha convertit en un fenomen literari des que es va editar l'any 2012. Aquesta obra, amb gran èxit de vendes, és lectura obligatòria a instituts; i és que Wonder és una història tendra, escrita de forma senzilla i directa que arriba al lector, el fa pensar i el colpeix.

L'aspecte físic que té l'August causa rebuig i por a algunes persones. Quan comença l'escola, als 10 anys, després d'haver-se enfrontat a un gran nombre d'operacions, i haver estudiat a casa, l'August s'haurà d'enfrontar al món real, i ho farà amb bones dosis de tendresa i fortalesa.

L'Auggie o August, ha nascut amb la Síndrome de Treacher Collins, una malaltia rara, genètica que es caracteritza per deformitats craniofacials com ara absència de pòmuls, anomalies a l'oïda externa, paladar enfonsat, ferides als ulls, entre altres, que poden afectar a l'audició, a la vista, a la respiració i a la presa d'aliments.

La malaltia és discapacitant i incurable, i es calcula que afecta 2 de cada 100.000 naixements.

Si llegeixes Wonder, o altres llibres de la saga, recorda que el protagonista té aquesta malaltia però és un personatge amb força i valentia.

 

Sobre l'autora

© Photografia Russell Gordon

R. J. PALACIO viu a Nova York amb el seu marit, dos fills i dos gossos. Durant més de vint anys va treballar de directora artística i dissenyadora gràfica. Es dedicava a dissenyar cobertes per a altres, esperant el moment idoni per començar a escriure la seva primera novel·la. Però un dia, fa uns quants anys, una trobada fortuïta amb una nena molt especial davant d'una gelateria li va fer veure que per fi havia arribat el moment de posar-se a escriure Wonder, la seva primera novel·la. Després s'hi afegirien El capítol del Julian, on ens explica la mateixa història des del punt de vista del nen maltractador, La llibreta del professor Browne i, finalment, Plutó, on el narrador és el Christopher, l'amic de tota la vida de l'Auggie. (Fotografia © Russell Gordon)

ADVERTISEMENT
 

 

font: Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat

 

 

Book-trailer del llibre

 

  Cerca al Catàleg Aladí:

 

 Selecció de webs:

 

   També et pot interessar:

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 04/03/2016