Novetats 2024

A les nostres cases sempre tenim lectures pendents a ser llegides. Els personatges de les seves pàgines reclamen la nostra mirada i el nostre temps. Deixem que entrin en la nostra vida les històries, emocions, passions, odis, crims, saviesa, seny, amistat que ens trasporten a llocs llunyans o ens descobreixen l'extraordinari a allò que creiem quotidià.

Compra un llibre, visita una biblioteca, llegeix al tren, regala llibres, recomana'ls... Deixa't acompanyar per les biblioteques tot l'any. 

"Oh, benvinguts, passeu, passeu,

de les tristors en farem literatura.

Que la biblioteca és casa vostra..."

  A les biblioteques trobaràs:

Confeti Jordi Puntí
Biblio Digital


Un periodista, fascinat pel món de la música i la fama, decideix investigar les passes del carismàtic músic català, conegut internacionalment, Xavier Cugat.
La trama ens transporta al segle XX, anant des dels carrers animats de Nova York fins als escenaris brillants de Hollywood i Las Vegas, passant per l'atmosfera embriagadora de l'Havana i l'elegància del Hotel Ritz de Barcelona. L’autor ens mostra com Cugat va construir la seva pròpia llegenda a través d'una sèrie de caricatures, orquestres, pel·lícules i matrimonis que van contribuir a forjar la seva imatge pública. Som testimonis dels moments més emblemàtics de la vida de Cugat, des dels seus inicis modestos fins a la seva consagració com a ídol de masses.
En aquesta odissea musical, Jordi Puntí captura la fascinació de Cugat per la vida i l'art, mentre explora el poder que la ficció exerceix sobre les nostres vides. Mitjançant una narrativa vibrant i detallada, la novel.la explora la relació entre realitat i il·lusió, posant de manifest la manera com les històries que ens expliquem a nosaltres mateixos poden modelar les nostres experiències i percepcions.
Un viatge pel món fascinant i enigmàtic de Xavier Cugat, un home que va dedicar la seva existència a perseguir la felicitat i la fama a qualsevol preu.
Una lectura excel·lent, guanyadora (molt merescudament), del Premi Sant Jordi 2023.
Entrevista Jordi Puntí.

 
Història d'un piano : 31887 Ramon Gener
Biblio Digital


Amb la seva primera novel·la, guanyadora del prestigiós Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2024, Ramon Gener ens condueix pels laberints del temps i les melodies de la vida. Història d'un piano : 31887 recorre el darrer segle a Europa amb el ritme emotiu d'una delicada partitura. La història es desplega al voltant del piano Grotrian-Steinweg, número de sèrie 31887, adquirit per un amant de la música en una botiga del barri barceloní de Gràcia. En les entranyes d'aquest instrument, el protagonista descobreix gravats els noms dels propietaris anteriors, desencadenant una cerca obsessiva per descobrir les històries ocultes que s'amaguen darrere d'aquesta venerable peça musical.
La història del piano ens fa viatjar a través del temps i l'espai, des de la Primera Guerra Mundial fins als nostres dies, revelant les vides i les emocions dels diferents propietaris del piano. Aquest viatge ens permet explorar les vicissituds de la guerra, els amors impossibles, les il·lusions trencades i les petites alegries de la vida quotidiana, tot mentre el Grotrian-Steinweg 31887 es converteix en un testimoni silenciós d’una època tumultuosa.
La novel·la ens mostra el poder transformador de la música, la seva capacitat d'unir a les persones i de transmetre esperança i consol en els moments més foscos. Ramon Gener ens recorda la importància de la música com a llenguatge universal, que connecta passat, present i futur.
Enllaç d’interès.

  Vés al prestatge:

  A les biblioteques trobaràs:

Un lugar soleado para gente sombría Mariana Enriquez (Biblio Digital)



Els dotze contes de terror que composen el nou llibre de Mariana Enríquez (Buenos Aires, 1972), caracteritzats per una gran perfecció estructural, tracen un recorregut per distintes zones fosques de la realitat. Al mateix temps aquesta es veu distorsionada per presencies fantasmals, manifestacions estranyes i ambigües i fets que aparentment no tenen explicació. L’autora també aborda la presència fantasmal de la dictadura del seu país, la qual segueix impregnant els llocs, les memòries, les experiències i la vida individual i col·lectiva. Cada un d’aquests extraordinaris contes ens empeny a submergir-nos en aquest món enigmàtic que Mariana Enríquez ens proposa, on la violència i la maldat sense justificació es troben amb la sensibilitat de cada un dels seus personatges.
Mariana Enríquez és autora de quatre novel·les, Bajar es lo peor (1995), Como desaparecer completamente (2004), Este es el mar (2017) i Nuestra parte de noche (2019 - Premi Herralde de Novel·la i Premi de la Crítica 2019); i tres llibres de relats, Las cosas que perdimos en el fuego, (Premi Ciutat de Barcelona 2017 en la categoria de “literatura en llengua castellana”), Los peligros de fumar en la cama (2017). Un lugar soleado para gente sombría és la seva última publicació.
Parlem amb Marina Enriquez

Las Vulnerabilidades Elvira Sastre

Biblio Digital

Cinc anys després d’haver guanyat el Premio Biblioteca Breve amb la novel·la “Días sin ti”, la poetessa Elvira Sastre retorna a la narrativa amb una nova història plena de suspens psicològic. L’autora trasllada a la ficció uns fets basats en una experiència personal per prendre distància, buscar un sentit i reflexionar sobre qui som o com podem arribar a ser realment en unes circumstàncies determinades. Un exercici creatiu que convida a una lectura conscient i profunda sobre els límits de l’empatia i les formes de dependència, les ambigüitats que s’amaguen rere l’aparença de la bondat i la generositat i sobre la manera com ens relacionem actualment sota la influència de les xarxes socials. Elvira Sastre, una de les veus més interessants de la literatura espanyola actual, també és autora dels poemaris Cuarenta y tres maneras de soltarse el pelo (2013), Baluarte (2014), Ya nadie baila (2015) i La soledad de un cuerpo acostumbrado a la herida (2016).
Las vulnerabilidades, encuentro con Elvira Sastre

Narrativa castellana i hispanoamericana

En agosto nos vemos/ Gabriel García Márquez
Biblio Digital
Los alemanes / Sergio del Molino (Biblio Digital)

Narrativa gallega

La tierra oculta/ Manuel Rivas (Biblio Digital)
La herida imaginaria/ Berta Dávila (Biblio Digital)

Narrativa basca

  Vés al prestatge:

  A les biblioteques trobaràs:

Golpe de gracia Dennis Lehane

Biblio Digital

En el calorós estiu de 1974 un jutge decreta la fi de la segregació ètnica a les escoles públiques de Boston, fet que desencadena una espiral de revoltes a la ciutat. En aquest ambient enrarit per la violència racial, una jove adolescent blanca desapareix la mateixa nit que es troba el cadàver d’un noi afroamericà, víctima de múltiples contusions. Quina relació tindran aquests dos fets?
Famós per ser l’autor de títols com Mystic River, Shutter Island o Un trago antes de la guerra, totes tres adaptades al cinema amb gran èxit. Dennis Lehanne (Boston, 1964) ens regala un altre noir meravellosament escrit, amb uns personatges rodons, hàbilment perfilats i plens de matisos. Una història punyent sobre el racisme i els prejudicis, però també sobre la venjança, la ira i el dolor, on no falta cap ni un dels ingredients clàssics del gènere, com ara la corrupció policial o la màfia

Tumbas sin nombre John Connolly

Biblio Digital

Si sou fans de les novel·les de John Connolly i del seu detectiu protagonista, en Charlie Parker, us hauran seduït, també, en Louis i l’Àngel. Ells dos són, per primera vegada, els protagonistes principals de la història. El primer és un assassí professional, i el segon un lladre retirat. Tots dos formen una estrafolària parella sentimental unida per l’amor i per l’absoluta lleialtat cap al detectiu.
Tumbas sin nombre, vintena entrega de la sèrie Parker, arrenca amb el brutal assassinat de De Jagger, confident i bon amic d’en Louis. La persecució dels responsables d’aquest crim portarà els dos amants a l’Europa de l’est i ens farà reviure la terrible guerra dels Balcans i les seves conseqüències.
Com en tots els seus llibres, l’autor irlandès se serveix de la intriga, d’escenes d’extrema violència i, fins i tot, d’elements sobrenaturals per acostar-se al costat més fosc, pervers i incòmode de l’ésser humà, ja sigui en forma de racisme, de violència de gènere, de pederàstia, o de qualsevol altra forma de maldat.
Llegir Connolly és com fer caure les fitxes d’un dòmino. Si ja en vau fer caure la primera gaudint amb Todo lo que muere (sèrie Parker, 1), serà inevitable que arribeu a aquesta darrera publicació. Però si teniu la sort de no haver-lo descobert encara, us recomanem que aparqueu aquesta última entrega i comenceu pel principi. En Louis i l’Àngel us esperaran, són extremadament pacients.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

  A les biblioteques trobaràs:

Vull fer-te algunes preguntes Rebecca Makkai

Biblio Digital castellà

Després del magnífic llibre Els grans optimistes en el que tractava els inicis de la SIDA al Chicago dels anys vuitanta, Rebecca Makkai torna amb aquesta novel·la hipnòtica i molt actual.
Bodie Kane, autora de gran èxit, és convidada a tornar com a professora a Granby School, l'internat d'elit de New Hampshire en el que es va graduar el 1995. Al taller que imparteix, els seus alumnes proposen crear un true crime al voltant d'un cèlebre cas comès fa vint anys i que Bodie ha preferit portar a l'oblit: l'assassinat d'una de les seves antigues companyes de l'institut. Malgrat que en el seu dia un home- l'entrenador d'atletisme de Grandsby- va ser condemnat i empresonat pel crim, el temps ha anat acumulant interrogants sobre la seva culpabilitat.
En aquesta novel·la, l'autora reflexiona sobre el gènere del true crime i l'atracció que exerceix sobre tantíssima gent alhora que analitza la seva dimensió ètica. També aborda alguns dels temes més polèmics del nostre temps: el MeToo i la superació només aparent de les actituds masclistes, el poder destructor de les xarxes socials i la cultura de la cancelació així com els mecanismes que articulen la memoria col·lectiva o els assassinats als campus universitaris.
Un llibre amb una gran habilitat narrativa que ens ofereix moltes reflexions interessants sobre la culpa i la memòria, i alhora una demostració de què es poden escriure thrillers escabrosos i emocionants d’una manera una mica més ètica.

McGlue Ottessa Moshfegh(Biblio Digital)
Biblio Digital castellà



El 1851, McGlue, un mariner estatunidenc, es desperta ferit i ensangonat a la bodega del vaixell on treballa, i s’adona que l’han encadenat. Està massa borratxo per recordar què va passar, però tothom l’acusa que va assassinar el seu company Johnson. Això no té cap sentit per a ell, que el considerava el seu amic i no recorda en absolut què va passar. Però McGlue arrossega una tèrbola vida de baralles i violència gratuïta, sempre abusant de l’alcohol; i, a més, té un trau profund al cap que li impedeix pensar amb claredat.
A mesura que el vaixell completa la ruta de tornada a Salem (Massachusetts) on serà jutjat, l’embriaguesa mental i física de McGlue va desapareixent i és capaç de rememorar fragments de la seva amistat íntima amb Johnson i entreveure els esdeveniments de la nit infausta en què suposadament el va assassinar.
Ottessa Moshfegh ha estat guanyadora dels premis Fence Modern Prize i el Believer Book Award i és autora de l’aclamat El meu any de repòs i relaxació (2021) . McGlue és la seva primera novel·la, publicada el 2014 i basada en un fet real que es va donar el segle passat. Una novel·la amb una prosa brillant. Una historia sobre soledat, desig, alcoholisme i amor d’una de les autores més destacades- i originals- de la seva generació.

  Vés al prestatge:

  A les biblioteques trobaràs:

El Llop Saša Stanišić


El protagonista d’aquesta història té una sensibilitat especial per percebre la realitat més enllà del que veuen la major part de les persones a simple vista. No és estrany, doncs, que cada nit d’estiu que passa a uns campaments enmig de la natura se li aparegui en somnis un misteriós llop d’ulls grocs. La coincidència amb Jörg, amb qui ha de compartir la cabana, i que és rebutjat per la resta del grup, el portarà a reflexionar sobre com ens comuniquem amb els altres en funció de la necessitat de ser acceptats. Quina intuïció el porta a somniar amb el llop? Una gran narració que ens parla de la soledat, l’empatia i l’amistat.  

Bitter Akwaeke Emezi


A la ciutat de Lucille els joves estant lluitant per un món més just per tothom i s’enfronten als abusos de poder dels més rics. Ha arribat el moment de fer la revolució. Però Bitter, que ha tingut una infància difícil itinerant per diferents cases d’acollida, necessita el refugi tranquil que li ofereix Eucalyptus, l’escola per a joves artistes on ha estat admesa. En un context tant complex, Bitter anirà descobrint que adquirir un compromís polític no significa renunciar a la seva manera de ser. Pot l’art ser revolucionari? Una història de creixement que ens parla de la importància d’adquirir un criteri propi.  

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-04-2024 Última actualització 15-04-2024