Mario Gas

Nascut a l’Uruguai el 5 de febrer del 1947, Mario Gas i Cabré és un sens dubte un home que respira teatre per a totes bandes. Fill i germà d’actors, i marit i pare d’una de les sagues teatrals més cèlebres del nostre país formada per la seva dona, l’actriu Vicky Peña i els seus fills, Orestes i Miranda Gas, Mario Gas és una de les figures més rellevants de les arts escèniques de les darreres dècades.

Guanyador de dos premis Max a millor direcció escènica, el 1998 pel musical “Sweeney Tood” i l’any 2013 per “Follies” entre altres guardons, com el Premi Butaca per “La reina de bellesa de Leenane” el 1999, ha estat actor, actor de doblatge, productor i director teatral, i la darrera creació que ha portat sobre els escenaris és l’adaptació del clàssic de Pedro Rulfo, “Pedro Parámo”.

Un ampli bagatge artístic que volem repassar amb una selecció d’obres que ha dirigit al llarg de la seva prolífica i dilatada trajectòria com a director teatral, i que pots trobar a la Xarxa de Biblioteques.

La proposta en línia: El temps i els Conway

El temps i els Conway és una obra original de J. B. Priestley. Ambientada a la ciutat anglesa de Newlingham, explica el declivi d'una família benestant, els Conway, entre els anys 1919 i 1940. Aquesta versió de l'obra, que es va emetre per primera vegada a TV3 l'any 1993, és una adaptació de Begoña Barrena dirigida per Mario Gas. El repartiment, encapçalat per Montserrat Carulla, el completen Àlex Casanovas, Vicky Peña, Pere Ponce, Mònica López, Rosa Renom, Rosa Boladeras, Lluïsa Castell, Jordi Boixaderas i Jaume Mallofré.

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-02-2022 Última actualització 31-10-2022