Cafè

El cafè és una de les begudes més consumides a escala mundial, amb una rica història i una varietat de tipus i mètodes d'elaboració que en fan una veritable obra d'art culinària.

Els seus orígens es troben a les terres de l'actual Etiòpia, on es diu que un pastor en va descobrir les propietats estimulants dels seus grans fa més de mil anys.  El cafè ha evolucionat i s'ha estès arreu del món, adoptant identitats i sabors únics.

El món del cafè ofereix una àmplia gamma de varietats, des dels clàssics cafè sol, tallat o cafè amb llet fins a elaborades creacions com el cappuccino, el bombó o l’irlandès.

Una tendència en creixement és l’anomenat cafè d'especialitat, que posa èmfasi en la qualitat i la procedència dels grans. Aquests cafès es cultiven en condicions òptimes i se seleccionen amb molta cura per a oferir un producte únic al consumidor. Els baristes són grans experts en la preparació del cafè d'especialitat, amb els seus coneixements i habilitats creen veritables meravelles amb el cafè.

I per acabar, no oblidar la relació entre el cafè i la cuina. S'utilitza sovint com a ingredient en receptes dolces com el tiramisú i com a potenciador de sabor per aromatitzar els plats. També és un acompanyament excel·lent per a una gran varietat de plats com pastissos, carns i salses, el seu gust aporta un toc únic i diferencial.

En resum, el cafè no és només una beguda per despertar-nos al matí, sinó que també és un ingredient culinari versàtil que pot transformar i millorar una àmplia varietat de plats i begudes, és una part imprescindible de la nostra cultura alimentària.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Vull ser barista

 

El món del cafè

 

El cafè a la cuina

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 24-10-2023 Última actualització 02-11-2023