Addictes a la xocolata

A algú no li agrada la xocolata? Desfeta, amb llet, negra, … la xocolata desperta passions arreu on passa. Considerada com un dels productes estrella en el món de la pastisseria cada vegada s'utilitza més en tot tipus de plats gràcies a una excel·lent versatilitat per combinar-se amb altres aliments tan dolços com salats.

La xocolata, desaconsellada en moltes dietes, també té efectes beneficiosos sobre el nostre cos fet que ens serveix d'excusa als milions de consumidors per agafar sempre un trosset de més!

Comencem amb uns quants títols que ens introdueixen en el procés d'elaboració del cacau per passar a continuació al plat fort, els receptaris, que amb unes magnífiques il·lustracions posen a prova la capacitat de resistir a la temptació del lector. Pastissos, crêpes, cremes i tot tipus de delicatessen de xocolata desfilen davant els nostres ulls provocant-nos una necessitat sobtada de menjar-ne. Si sou dels que en necessiteu més us recomanem Fusión de chocolate o Pecados de chocolate!

La novel·la i el cinema s'han afanyat a destacar la relació entre la xocolata i el despertar de les passions adormides dels protagonistes, novel·les com Chocolat o Desig de xocolata de la Care Santos en són un bon exemple. A les pel·lícules no podem oblidar el clàssic infantil Willy Wonka i la fàbrica de xocolata o l'exquisidesa de la francesa Tímidos anónimos.

Endinsa't en el sensorial món de la xocolata i comença a gaudir dels plaers que ofereix!

 

  A les biblioteques trobaràs:

Cacao / Jorge Amado
Cacao narra la vida de José Cordero, que malgrat ser ric de naixement acabarà treballant a la fàbrica familiar que ara està en mans del seu oncle. Quan és acomiadat de la feina per desobedient s'embarca cap a Bahia per treballar com a recol·lector a les plantacions de cacau. 

Sabor a chocolate / José Carlos Carmona

Fa més de setanta anys, Adrian Troadec va veure una noia sortir de classe de música. Dues guerres mundials després, encara funciona la fàbrica de xocolata que va obrir per seduir-la. Entre dos continents, jocs d'escacs i notes de violí Sabor a chocolate és una simfonia incompleta d'amor i somnis.

 

Charlie i la fàbrica de xocolata / Roald Dahl
El senyor Wonka, propietari d'una fàbrica de xocolata, ha amagat cinc bitllets d'or dins cinc xocolatines. Charlie té la sort de trobar un d'aquests fabulosos premis. Gràcies a aquesta troballa, la seva vida i la de la seva família canviarà.
Clàssic de la literatura infantil que ha entretingut a nombroses generacions d'infants des del 1964 quan va veure la llum per primera vegada.

Chocolat / Joanne Harris

Vianne Rocher i la seva filla Anouk arriben al poble de Lansquenet per obrir una xocolateria davant l'església. Vianne és alegre, sensual i misteriosa i sembla posseir poders estranys. Per al capellà del poble la presència d'aquesta dona significa el primer pas per caure en la temptació i el pecat. En canvi, per a la Vianne, la xocolata és quelcom més que un plaer pels sentits perquè menjant xocolata les desgràcies són més suaus i els somnis més reals.

 

Cacao / Michèle Kahn
Aquest captivador llibre ens arrossega per la ruta del cacau: de Mèxic a Baiona tot passat per Saint-Domingue. Luna està a càrrec del negoci del seu avi David Alvarez, un descendent dels jueus que van fugir de la Inquisició. Un dia del 1761, les autoritats de Baiona prohibeixen a tots els jueus tenir botiga i, fins i tot, fer xocolata. En aquell moment, la Lune i el seu avi s'embarquen en un viatge per mig món a fi de demostrar que foren els seus avantpassats qui van portar la xocolata a Europa. Novel·la d'aventures on s'agermanen exotisme i misteri amb una escriptura plena d'imaginació.

Desig de xocolata

Desig de xocolata és la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. És un recorregut per la història d'aquest plaer exquisit des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies.

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Chocolat 

Vianne Rocher i la seva filla Anouk arriben al poble de Lansquenet per obrir una xocolateria davant l'església. Vianne és alegre, sensual i misteriosa i sembla posseir poders estranys. Per al capellà del poble la presència d'aquesta dona significa el primer pas per caure en la temptació i el pecat. En canvi, per a la Vianne, la xocolata és quelcom més que un plaer pels sentits perquè menjant xocolata les desgràcies són més suaus i els somnis més reals.

 

 

 

Charlie y la fábrica de chocolate

Adaptació cinematogràfica del clàssic de literatura infantil de Roald Dahl. Aquesta versió va ser realitzada el 2005 pel director Tim Burton amb el seu actor preferit, Johnny Depp, en el paper de Willy Wonka. Existeix una versió prèvia, de l'any 1971, protagonitzada per Gene Wilder i on el propi Roald Dahl va ser l'encarregat d'adaptar el seu llibre a guió cinematogràfic.

 

 

 

Tímidos anónimos

Angélique i Jean-René, dues persones molt tímides, van a una teràpia de grup per a gent amb complexes i problemes de comunicació. De forma sobtada, s'enamoren a primera vista. La seva relació es veurà dificultada a causa dels seus problemes per relacionar-se.  

 

 

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 21-10-2019 Última actualització 13-02-2023