Xocolata i salut

iStock ©

Molts de nosaltres sentim veritable passió per la xocolata en les seves múltiples versions: negra, amb llet, amb fruits secs, per a postres, per a cuinar, etc.

La xocolata provoca reaccions pel sol fet de pronunciar-ne el nom. És així perquè "té unes particularitats nutritives relacionades amb l'activitat cerebral, cosa que no passa amb cap altre aliment", asseguren Francesc Garcia, catedràtic de Bioquímica i Biologia molecular, i Pedro Montoya, catedràtic del departament de Psicologia, de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

font: www.etselquemenges.cat

La notícia recent, és que a més de les seves virtuts nutritives i sobre l'activitat cerebral, també té importants efectes a la nostra salut. Així, segons un estudi de l'Hospital Clínic, menjar xocolata negra redueix la hipertensió, millora els nivells de colesterol i és per tant, un aliment protector del cor i de les malalties cardiovasculars. Per tal que l'efecte sigui possible, la xocolata ha de tenir un mínim de 60% de cacau, amb el mínim de llet, sucre o altres additius.

font: El Periodico de Catalunya

Ja tenim una raó més per menjar i gaudir amb aquest aliment tan preuat.

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

A les biblioteques trobaràs: 

 
DVD

"Chocolate:  50 recetas para disfrutar de sus beneficios y sus cualidades" / Carme Soler

"C de cacau: de comerç just" / Lourdes Vergés 

"Tardes de chocolate en el Ritz: dos soñadoras en busca de la felicidad" / Reyes Calderón

NOVEL·LA

 Selecció de webs:

 

 També et pot interessar:

 

Contingut elaborat per la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 27/10/2015