Cuina macrobiòtica

La cuina macrobiòtica és una forma d’alimentar-se i un estil de vida, fonamentat en l’equilibri del Yin i el Yang a la recerca de l’harmonia física i emocional. Si fem esment de la dita de Brillat-Savarin “digue’m el que menges i et diré qui ets”, l’alimentació és essencial per a gaudir de la vida, això s’aconsegueix a força de menjar cereals, llegums, verdures, fruita, proteïnes vegetals, algues, peix blanc, llavors i derivats de la soja com el miso, el shoyu, gomasi , umeboshi i el kuzu.

Els cinc sabors de la cuina macrobiòtica són variats, per a integrar-los en un sol àpat podríem començar utilitzant un petit bol de sopa de miso, cereal integral, alga nori, xucrut, amanida de raves i fulles de mostassa. D’aquesta manera ben fàcil podríem començar a gaudir dels sabors i beneficis de la cuina macrobiòtica.

Així és que si voleu anar provant receptes d’allò més bones; hamburgueses d’avena, plum cake de polenta amb plàtan i nous, croquetes de mill i empanades de pell de carabassó aquí us suggerim algunes recomanacions que trobareu a les biblioteques.