Esports

Itineraris pel Geoparc de la Catalunya Central

Sabies que la Catalunya Central té uns elements geològics que són reconeguts i admirats arreu del món, no només pels experts, sinó també per milers de visitants i que estan reconeguts amb la creació del Geoparc?

I que és un Geoparc? Un Geoparc és un territori amb uns límits ben definits que busca el desenvolupament sostenible al voltant d’un patrimoni geològic excepcional. Al Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central s’hi poden trobar exemples de morfologies fluvials, coves, falles, muntanyes de conglomerat o de sal, mines, estructures tectòniques, forns per coure roques com el guix, l’argila o les calcàries, fonts i d’altres elements singulars que permeten interpretar el paisatge des del punt de vista geològic per a poder-lo vincular després amb la pròpia història.

El Geoparc de la Catalunya Central és un bon escenari per practicar esport de manera tranquil·la i relaxada ja que són molts els itineraris i rutes que es poden fer a peu, en bicicleta o en cotxe. Tots ells estan ubicats bàsicament a la comarca del Bages i el Moianès. Els més destacats són la muntanya de Montserrat, les Guixeres de Súria, la muntanya de Sal de Cardona, les coves del Toll de Moià i del Salnitre a Collbató i el massís de Sant Llorenç del Munt. Però també hi ha un munt de racons on la geologia es mostra de manera espectacular i singular i que són molt recomanables de visitar.

Aquestes rutes geològiques i alhora turístiques són una bona oportunitat per conèixer el cor de Catalunya, el paisatge i la seva història. El web del Geoparc inclou també un interessant apartat de Geoturisme amb visites geològiques i mineres, georutes i propostes turístiques.

 

  A les biblioteques trobaràs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-03-2017 Última actualització 25-11-2020