Dansa Metropolitana

Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans es converteixen del 9 al 26 de març en un gran escenari per acollir la sisena edició del Dansa Metropolitana que omplirà de dansa els teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics d’aquestes dotze ciutats, amb un total de 331 activitats per a un públic ampli i divers. 

El festival Dansa Metropolitana, amb un programa especialment extens en espais públics i gratuïts, com a novetat en aquesta edició, amplia les escenificacions a espais arquitectònics emblemàtics, a través del projecte Liminar, que habita espais del patrimoni cultural i els transforma en llocs singulars per acollir intervencions de dansa. L’objectiu d’aquest festival i d’aquesta nova iniciativa és fer arribar la dansa a noves localitzacions i així també a nous públics. A més de la dansa, el certamen es completa amb altres activitats com exposicions, tallers, taules rodones o cinema.

Aquesta nova edició destaca per l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, i el focus en l’Amèrica Llatina, amb una selecció de peces de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà.

Les biblioteques d’algunes d’aquestes localitats com la Biblioteca Francesc Candel i Manuel Arranz de Barcelona, la Biblioteca de Ponent de Sabadell o la Biblioteca de Can Sumarro de l'Hospitalet es converteixen també en espais per acollir la dansa o altres propostes lligades al festival i així apropar aquesta disciplina als usuaris. 

Et proposem un recorregut per alguns municipis de la demarcació de Barcelona buscant les propostes més fresques, arriscades, innovadores i belles d’aquesta nova edició del Dansa Metropolitana.

  A les biblioteques trobaràs:

Pere Faura: Rèquiem Nocturn 17 març a les 20 h Teatre Zorrilla 100 minuts Badalona L’any 1979 Bob Fosse va filmar All that jazz, un retrat semi autobiogràfic sobre la seva vida com addicte a les drogues, al sexe i a la feina, que acaba retratant la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, l’espectacle és un retrat autobiogràfic de l’autor i de la seva mort professional dividit en tres grans actes com a símbol de les tres grans etapes d’un procés de realització d’un espectacle: l’audició, la creació i la funció.

 

Alessandra García: Mujer en cinta de correr sobre fondo negro 16, 17, 18 i 19 de març a les 20 h Antic Teatre 57 minuts Barcelona Aquest espectacle performatiu fa una radiografia del ciutadà de barri humil, en què una dona reflexiona sobre la superproducció tèxtil, el capitalisme, l’entreteniment, la cultura, els idiomes, el malnom i el sector serveis. Però, sobretot, presenta una història plena de riure i pensament, en la qual es balla la paraula. La boca fa coreografies i les repeteix sempre. Un cos exposat, una energia a punt d’explotar, un espai travessat

 

Alberto Cortés: El ardor 18 març a les 19 h Auditori de Sant Ildefons 60 minuts Cornellà de Llobregat El ardor és un discurs que busca la immortalitat dels outsiders, desheretats, salvatges o marginats. Una peça entre la dansa, el teatre i la performance en què Cortés escenifica el seu cos com una flama encesa i les seves paraules com fletxes, fins a convertir-se ell mateix en el cos de l’ardor.

 

Sònia Gómez: Ballarina: Bailarina Reload 2014-2024 16 març a les 20 h Teatre L’Artesà 40 minuts El Prat de Llobregat El moviment i el desig de moure’s és el protagonista absolut a Ballarina. Una indagació en el moment artístic de la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez, que implementa el bagatge i la perícia adquirida en els escenaris durant els 25 anys de professió artística. Una performance d’un cos de 50 anys, imaginatiu i irònic, més enllà de les tendències, i que representa un desig de resistència alegre, possible i regeneradora, i amb un missatge clar: la dansa com a forma de vida i participació activa en el conjunt de la societat.

 

La Banda: OtraDanza 25 març a les 12 h Plaça Catalunya 45 minuts Esplugues de Llobregat La Banda és una família nòmada i caòtica. Cinc personatges divertits, molt diferents i diversos entre si, però que es complementen a la perfecció, es troben, treballen units, es diverteixen, comparteixen coneixement i experiència. Una peça que retrata el treball en equip, reivindicant un espai per compartir, trobant el sentit d'estar, viure i conviure, des de petit.

 

TRENCATS: Liant la Troca 10 març a les 20 h Teatre Auditori Granollers 70 minuts Granollers A través del moviment agrupa persones amb capacitats diverses per presentar-nos aquesta peça sobre un futur distòpic i apocalíptic en què una sèrie de personatges estan cercant renéixer. Un espectacle de dansa integrada brillant que reflexiona sobre el temps, les ferides i la felicitat.

 

ALIVE / Roda; LASALA / Marea Danza 11 març a les 12 h Centre d’Art Tecla Sala 34 minuts l'Hospitalet de Llobregat La companyia basca LASALA presenta una peça que explora nous llenguatges físics amb una estètica actual i un rerefons feminista; i cinc ballarines dansen i giren fins a perdre el control, en un espectacle que revisa la dansa popular valenciana des d’una mirada contemporània.

 

WILD: Motionhouse 19 març a les 12 h Parc Catalunya 44 minuts Sabadell L’atrevida producció de dansa i circ de Motionhouse explora la nostra desconnexió amb l’entorn natural creant un bosc urbà en el dia a dia de la ciutat. Un espectacle d’alçada on veurem la creació d’un bosc urbà en el dia a dia de la ciutat. Amb el poder físic característic de Motionhouse, els intèrprets utilitzen la coreografia dinàmica, el moviment acrobàtic i l’associació cos a cos per moure’s a través d’un bosc de pals alts.

 

Pan y Rosas / Double Skin Tina Martí / Escoles de dansa Sant Cugat / La rebelión de las aburridas 18 març a les 12 h Residència d'estudiants Unihabit – ETSAV Sant Cugat del Vallès 42 minuts La dansa contemporània i el flamenc es fan amb l’espai en un programa triple amb dues companyies formades íntegrament per dones i l’actuació especial dels alumnes de les escoles de dansa de la ciutat Laura Esteve i La Tacones amb coreografia de Toni Mira.

 

TALLER. Colectivo Premohs 11 març a les 10.30 h Teatre Sagarra90 minuts Santa Coloma de Gramenet Colectivo Premohs utilitza un llenguatge experimental, barrejant diferents tècniques de dansa, tant urbanes com contemporànies. En aquest taller, es faran servir els recursos de les danses urbanes, des de la improvisació fins a la coreografia, per generar noves connexions pròpies participant i compartint el llenguatge de la companyia.

 

Acosta Danza: Spectrum 25 març a les 20 h LaFACT Cultural 95 minuts Terrassa Singular repertori de cinc peces que porten l’inigualable segell de la Cuba més moderna i contemporània. Inclou obres ja existents i també noves peces d’artistes cubans, així com coreografies d’artistes reconeguts mundialment.

 

Laia San tanach: Tradere 11 març a les 20 h Atrium Viladecans 65 minuts Viladecans Aquesta proposta de dansa contemporània i música electrònica en viu investiga la pràctica d’aquelles tradicions occidentals que sacrifiquen el cos per estima, creença i tradició per formar part d’una comunitat dins d’una festivitat. Una reflexió sobre la permanència, de generació en generació, de pràctiques grupals tradicionals en què el cos és la principal eina d’exposició.

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-03-2023 Última actualització 21-03-2023