Esports

Sabies que ... Torna el gimnàs

Setembre i gener són els dos mesos típics de retrobament amb el gimnàs. Però en realitat tot torna i qualsevol moment és bo per posar-se en forma i segurament la millor manera de fer-ho és anar al Gimnàs.

De Gimnasos n’hi ha de tot tipus, els més complets que tenen fins i tot piscina, spa, sala de màquines, sauna i jacuzzi. Altres, els més petits,  amb una sala de màquines i una altra sala per poder fer Aeròbic, Body Combat, kickboxing, Step, Crossfit, Zumba, Spinning, Body Balance poden cobrir totes les necessitats dels seus usuaris.

Precisament les persones apuntades als gimnasos són molt diferents. Algunes d'elles són aquelles que un cop inscrites durant la primera setmana acudeixen tots els dies i totes les hores possibles, però al cap d’un mes, ja no hi van. Ja se sap que la constància, i la dieta equilibrada són els millors mètodes per poder perdre pes i veure aviat els resultats de les hores dedicades a fer exercici físic.

Us cop has decidit continuar amb l'entrenament et proposem 10 exercicis amb els quals segurament podràs cremar més calories que en sortir a pràcticar running.

1. KETTLEBELL SWING: Es tracta d'una tècnica realitzada amb pesos russos que es balancegen cada cop amb més força agafats amb les mans. El que més es treballa és glutis i quàdriceps.

2. REM  BAIX SOSTRE: Es fa amb una màquina que imita el moviment que es fa amb el rem a l'aigua. S'utilitza assegut amb les cames exteses i començant el moviment amb les mans. Es poden agafar diferents mesures com la distància recorreguda, o les calories que es cremen.

3. BURPEES: S'han fet coneguts a partir de la pràctica del cros-fit. És una combinació de moviments que sense necessitat de cap màquina poden mesurar la nostra força i resistència en poc temps. Al vídeo pots veure més detalls. 

4. SPRINTS DE BICICLETA AIRDYNE : La particularitat d'aquesta bicicleta estàtica és que planteja un exercici diferent ja que augmenta la seva  resistència mentre més ràpid pedaleges.

5. “CINDY” : És una rutina esportiva que genera molts canvis al ritme cardíac, hi ha moments que el porta a un límit molt elevat.

6. ESQUIAR CROSS-COUNTRY : Anar amb esquis resulta un exercici que eleva el teu ritme cardíac molt més que córrer al mateix pas.

7. SALTAR A CORDA : Amb una intensitat mitjana com poden ser de 100 a 120 salts per minut és una activitat molt recomanable.

8. ANAR AMB BICICLETA DE LLANTES AMPLES : Aquest tipus de vehicle que s'ha d'usar a l'aire lliure ofereix major resistència al contactar amb la superfície.

9. ESQUATS TABATA AMB SALT : Tabata és un mètode d'entrenament físic creat al japó. Concentra el treball en uns pocs minuts molt intensos. Pots veure un exemple al vídeo.

10. CORDES DE BATALLA : Amb l'única eina d'unes cordes fixades s'assegura un entrenament d'alta intensitat on s'exerciten els músculs de la part superior del cos.

  • Mira aquestes recomanacions:

Fitness acuático

> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Fitness fa referència a fer regularment exercici físic amb moviments continuats en aquest cas dintre de l'aigua.

El Fitness aquàtic neix com una activitat física orientada cap a la salut. Però també reconeix la influència de la resta dels àmbits d'aplicació en el medi aquàtic (recreatiu, esportiu i terapèutic).

Aquest llibre de Juan Carlos Colado y Juan Antonio Moreno, ens vol explicar exercicis que es poden fer dintre de l'aigua. El primer capítol ens conceptualitza el fitness en el medi aquàtic. En segon terme ens explica els entrenaments que podem fer. Al tercer capítol dissenya les activitats al medi aquàtic i per últim ens fa unes propostes pràctiques per portar a terme.

Hi ha moltes modalitats: cardio-aquagym, aquabuilding, aquastreching, caminar dintre l'aigua, carrera amb aigua poc profunda, aeròbic aquàtic de potència, aeròbic amb step, aquagym, gymswin, aquafic, aquaerobic, hip-hop aquàtic.

Aquest llibre vol ser una referència per a tots aquells tècnics que necessiten una formació específica, tant teòrica com practica, en aquest camp. En aquest sentit, "Fitness aquàtic" mostra descrits més de 100 exercicis aquàtics, a través de fotografies i imatges.

Més informació:

Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

 El Libro del fitness : atlas ilustrado

> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

La pràctica quotidiana del fitness no només proporciona a la persona que el practica un estat físic saludable; també té importants beneficis psicològics. Ment i cos van units, i el món del fitness aglutina una gran varietat de modalitats i corrents que persegueixen obtenir i mantenir una bona salut, tant física com mental.

A més, seguint les instruccions del llibre es poden triar els exercicis més adequats segons les necessitats: remodelar la figura, reduir greixos, tonificar determinats músculs... El fitness proposa exercicis variats i originals pel que pot resultar divertit i anima a entrar en contacte amb altres persones creant moments d'oci i salut ....

Aquesta guia que recull quadres d'exercicis amb les seves imatges diu: MOU-TE!

Més informació:

Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

Yogafit

> Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Aquest llibre està enfocat com un programa d’exercicis, combinant un treball de condicionament amb un ioga centrat en el desenvolupament de força i flexibilitat, per donar com a resultat una pràctica física integral.

Amb Yogafit no només augmentaràs la salut general, energia i vitalitat, sinó que també tindràs un cos més fort i esvelt, reduiràs l’estrès, milloraràs la postura i la concentració. El llibre presenta més de 100 postures organitzades en rutines. Les fotografies a color i les instruccions pas a pas, fan accessible aquesta disciplina a qualsevol practicant.

*Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 06/09/2017 11:07 h. Data de modificació: 22/05/2018 11:15 h.