Els Jocs Paralímpics Rio de Janeiro 2016

 

 

 

 

Rio de Janeiro serà la capital mundial de l'esport paralímpic entre els dies 7 i 18 de setembre de 2016. Se celebrarà la 15a edició dels Jocs Paralímpics d'Estiu on es reuniran 4.022 atletes de 160 països. Hi haurà 534 competicions, dividides en 23 modalitats.

La delegació espanyola està formada per 127 atletes, 111 dels quals amb algun tipus de discapacitat física i intel·lectual i 16 atletes de suport.  Competiran en 15 de les 23 disciplines paralímpiques: atletisme, bàsquet, boccia, ciclisme, futbol, judo, halterofília, natació, piragüisme, tennis taula, tir amb arc, tir olímpic, triatló i vela. Mira el trailer oficial d'aquesta edició dels Jocs Paralímpics.

Un bany de realitat

Mireia Belmonte, Saúl Craviotto, Joel González, Rafa Nadal, Ruth Beitia... són noms que caldrà recordar quan es parli dels èxits esportius de la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Rio'2016.  Però què passarà amb noms com els de Sara Andrés, Maria Delgado, Loida Zabala o José Carratala? Tots ells i molts d'altres són els noms dels esportistes que aquests dies competiran a les Olimpiades Paralímpiques de Rio. Potser val la pena anotar els seus noms a la memòria.

Però segurament la majoria de nosaltres no recordarem ni els seus noms ni les seves marques. I això que ells formen part d'aquest fenomen que es diu esport.

Però si això passa no serà pas per no haver tingut accés a les proves. Enguany, el canal d'esport de Televisión Espanyola, Teledeporte, retransmetrà en directe les proves de natació i atletisme. I farà un seguiment exhaustiu dels esportistes espanyols de les altres disciplines.

És sens dubte una bona oportunitat per gaudir de deu dies d'esport, emocions i superacions! Mira la notícia completa
 

Els Jocs Olímpics a les biblioteques

La Biblioteca Districte 5 de Terrassa durant el mes de juliol previ al començament dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro va exposar una sèrie de documents relacionats amb aquest esdeveniment esportiu.

La mostra es completa amb informació sobre les diferents edicions de l'Olimpiada i una sèrie de cartells que mostren les mascotes d'anys anteriors. Aquest element es va utilitzar per primera vegada a Munich 1972 i ha esdevingut una de les senyals d'identitat d'aquestes celebracions.

La Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera s'han preparat dues exposicions diferents. Una es troba a la sala d'adults amb obres sobre els esports olímpics i l'altra a la sala infantil on els carrers de la pista d'atletisme porten a una sèrie de fons adequat pels nens. Clica per a més informació.

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 15/11/2016 Data de modificació: 28/11/2016

Esports per a persones discapacitades


L'esport és una activitat fonamental tant per tenir una vida saludable com per la integració de persones amb discapacitats.

Uns saben cuinar molt bé, però són incapaços de córrer 10 km en menys de 50 minuts (que no està malament!); uns juguen a bàsquet i són uns pivots de primera, però no saben fer ni una truita a la francesa! I és que tots servim per alguna cosa! Aquest és l'objectiu d'aquest apartat: oferir els recursos adequats a les capacitats de cadascú i tenint en compte, naturalment, les dificultats que per diferents motius impedeixen als esportistes discapacitats competir amb la resta. Hem dividit els recursos en grups ja que hi ha dificultats físiques i dificultats psíquiques. A més el primer apartat conté materials que apleguen les dues tipologies. I dins de cada apartat hem procurat representar-hi, per una banda, les entitats oficials de suport a l'esport en general, i per una altra, les federacions específiques més rellevants a Catalunya.  

Coneix molt més sobre esport adaptat, federacions esportives, DXT... i... Jocs Paralímpics ja que se celebra la 15a edició dels Jocs Paralímpics d'estiu a Rio de Janeiro. 

Els Jocs Paralímpics d'estiu 2016 a Rio de Janeiro

Entre els dies 7 i 18 de setembre hi haurà 534 competicions, dividides en 23 modalitats, en les quals participaran 4.022 atletes de 160 països.

La delegació espanyola està formada per 127 atletes, 111 dels quals amb algun tipus de discapacitat física i intel·lectual i 16 atletes de suport.  Competiran en 15 de les 22 disciplines paralímpiques: atletisme, bàsquet, boccia, ciclisme, futbol, judo, halterofília, natació, piragüisme, tennis taula, tir amb arc, tir olímpic, triatló i vela.

Quants de nosaltres podem córrer a 4 minuts el quilòmetre en una marató? L'atleta de Castelló Abderrahman Ait Khamouc pot. Va quedar segon als Paralímpics de Londres . Té un braç aputat com a conseqüència d'una caiguda quan era un nen.

Quants de nosaltres podem aixecar i mantenir per sobre del nostre cap més de 50 quilos? L'atleta de Càceres Loida Zabala pot. Ha guanyat  dues medalles de bronze als Campionats d'Europa dels anys 2011 i 2013. Als 11 anys va perdre la mobilitat de les seves cames a causa d'una malaltia.

Quants de nosaltres podríem nadar 100 metres en menys de dos minuts? L'atleta canària Michelle Alonso pot. Concretament, en 1 minut 16 segons. Va guanyar la medalla d'or als Paralímpics de Londres. Té una discapacitat intel·lectual.

Aquests són només alguns exemples del que ells poden fer i la majoria de nosaltres no. L'Abderrahman, la Loida i la Michelle aniran a uns Jocs Olímpics. 

Mira aquests enllaços web relacionats amb els Jocs Paralímpics:

Comitè Paralímpic Espanyol

Actualitat, recursos multimèdia, documentació. Web oficial del Comitè Paralímpic Espanyol.
 


Comitè Paralímpic Internacional

Esdeveniments, recursos audiovisuals, notícies, atletes. Portal oficial del Comitè Paralímpic Internacional.
 


Jocs Paralímpics 2016 

Tota la informació actualitzada sobre el desenvolupament de les proves de la quinzena edició dels Jocs Olímpics d'Estiu.


Jocs Paralímpics 2012

Espai de RTVE amb tots els programes relacionats amb els jocs paralímpics de Londres 2012.
 


Jocs Paralímpics d'Hivern 2014

Resum dels passats Jocs Paralímpics d'hivern. Amb els moments més espectaculars i tots els resultats.

RTVE : Paralímpics 2014A LES BIBLIOTEQUES TROBARÀS

Torna al prestatge  ►

En aquesta llista trobaràs, per aquest ordre: Dues webs oficials, un complet blog, enllaços a una fundació i a un club esportiu, dues referències d'oci esportiu i turístic per a discapacitats i per últim les webs de les dues competicions olímpiques més recents.

RECURSOS WEB

Dxtadptado

Blog d'actualitat amb notícies relacionades amb l'esport per a persones amb discapacitat. Es tracten totes les disciplines esportives, així com temes de formació, entrevistes, etc...
 


Fundación También

Convocatòries esportives i notícies, voluntariat, recursos multimèdia. Fundació d'àmbit nacional amb la finalitat de la integració social de persones que tinguin algun tipus de discapacitat mitjançant el foment d'activitats esportives adaptades, d'oci i de temps lliure.


Club Esportiu Horitzó 1994

Bàsquet, boccia, gimnàstica, natació. Organització sense ànim de lucre que promociona i divulga l'esport adaptat a discapacitats mitjançant escoles d'Iniciació Esportiva a diferents poblacions de Catalunya.


Turisme per a tothom. Actiu-Esport

Recull de destinacions a Catalunya on es poden practicar activitats esportives d'aventura o turisme actiu. Recurs de Turisme Accessible de l'Agència Catalana de Turisme.
 


Oci i turisme per a persones amb discapacitat

Articles, monografies, recursos web, esports, turisme actiu. Dossier elaborat pel DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials (Generalitat de Catalunya).
 
A LES BIBLIOTEQUES TROBARÀS

A continuació pots veure dues de les federacions catalanes que respalden la pràctica esportiva pel discapacitat físic, dues associacions i una fundació dedicades a la promoció d'aquesta vessant esportiva i per últim algunes de les competicions que se celebren a Catalunya

RECURSOS WEB

Federación Española de Deportes para Ciegos

Actualitat, convocatòries, disciplines. Web oficial de la Federació Espanyola d'esports per a Cecs amb la col·laboració de la ONCE. 
 


Federació Catalana d' Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF)

Esports, clubs, actualitat, esdeveniments. La missió de la FCEDF és promocionar, gestionar i coordinar la practica esportiva adaptada per a persones amb discapacitat física a Catalunya, i així fomentar la integració a la societat.


Àrea Adaptada Associació

Esport adaptat per a nens, voluntariat. L'Associació Àrea Adaptada té l'objectiu principal de fomentar l' esport adaptat per a persones amb discapacitat amb prioritat d'activitats programades pers a nens i nenes amb discapacitat. Patrocini d'entitats públiques i privades.


Comkedem. Associació de lleure i esport

Associació que fomenta la participació en igualtat de joves i nens amb discapacitat en el temps lliure i l'esport.
 


Esport i lleure. Fundació ecom

Programa de foment de l'activitat física adaptada. Inclusió de les persones amb discapacitat física a partir de la pràctica d'esport i d'activitats d'oci i lleure. ecom és un moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física.


Federació de Ciclisme

La Federació Catalana de Ciclisme inclou un apartat on tracta les modalitats adaptades. Resultats, calendari de proves i notícies destacades.

 


Actualitat i competicions d'esquí

El Campionat de Catalunya d'Esquí Adaptat sempre és una celebració esperada que es divideix en vàries cites al calendari d'hivern. 

 


Lliga Catalana Hockey

L'apartat especial de la Federació Catalana dedicat al Hockey en les seves diverses modalitats adaptades. Es destaquen normatives i competicions disputades a Catalunya, com per exemple la Lliga Catalana d'hoquei en cadira de rodes elèctrica
A LES BIBLIOTEQUES TROBARÀS

 

Destaquem les federacions catalanes implicades en aquest tipus d'esport per a discapacitats, una agrupació esportiva molt important del nostre país i una sèrie de competicions anuals fetes a Catalunya.

RECURSOS WEB

 

Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics. (ACELL)

Actualitat, voluntariat, activitats i modalitats esportives de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics.
 


Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals

Atletisme, boccia, natació, slalom. Web oficial de la Federació amb notícies d'actualitat, normativa, agenda d'activitats... 
 


Special Olympics Catalunya

Lleure i solidaritat, esport, notícies d'actualitat. Special Olympics Catalunya és una agrupació esportiva amb l'objectiu de fomentar la pràctica de l'esport i d'altres activitats de lleure de les persones amb discapacitat intel·lectual.


Competicions de bàsquet a Catalunya

Competicions que requereixen gran fortalesa. Les normes i els campionats disputats arreu del territori.

 


Competicions de Boccia a Catalunya

Tota la informació de les competicions de boccia a Catalunya. Formació, calendaris i partits més importants.

 


Normes i competicions de futbol

Modalitats amb 5 i amb 7 jugadors, es recullen totes les competicions disputades a Catalunya.

 


Competicions atlètiques a Catalunya

Calendari i competicions anuals més conegudes. Es recullen també els rècords aconseguits i el rànquing actualitzat.