Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Aquest estiu se celebren els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, un any més tard del previst a causa de la pandèmia de la Covid-19. El comitè organitzador va decidir mantenir el nom original, malgrat que finalment la cita esportiva tindrà lloc del 23 de juliol al 8 d’agost de 2021.

Per a la 32a edició dels Jocs Olímpics Moderns s’espera superar la participació dels predecessors Jocs de Rio, on van competir més d’11.000 esportistes de 207 delegacions diferents. Tot i així, serà una edició atípica, ja que no hi haurà públic ni voluntaris estrangers i algunes delegacions, com la Corea del Nord, ja han anunciat que no hi participaran per motius sanitaris

Covid-19 a banda, una de les absències més sonades serà la de Rússia, que a causa del veto imposat per l’Agència Mundial Antidopatge no hi podrà participar com a tal. Els esportistes russos podran competir, però ho hauran de fer sota la bandera del Comitè Olímpic Rus (COR) i no es podrà utilitzar el nom, la bandera ni l’himne de Rússia en cap competició ni cerimònia.

La llista d’esports que esdevenen olímpics creix, i a Tòquio arribarà a les 50 disciplines. Com a novetat debutaran el karate, llargament reivindicat per la federació d’aquest esport i per alguns comitès nacionals, i l’escalada esportiva, el surf i l’skateboarding, que s’han inclòs amb l’objectiu d’atreure el públic jove. A més a més, tornen el beisbol i el softbol després de 13 anys d’absència.

 

 

 

Jocs Paralímpics

Poc després dels Jocs Olímpics l’esport continuarà amb els Jocs Paralímpics, on competeixen esportistes amb alguna discapacitat. Del 24 d’agost al 5 de setembre de 2021 Tòquio serà la seu de la 16a edició de la competició, amb representants de 97 delegacions. S’hi podran veure 22 disciplines diferents, amb l’estrena del bàdminton i del taekwondo. D’altra banda desapareixen el futbol 7 i la vela.

S’espera que hi participin prop de 4.400 esportistes, en una edició on la paritat entre homes i dones ha estat un dels objectius principals. Almenys el 40,5 % de les esportistes seran dones, una xifra mai assolida en altres edicions dels Jocs Paralímpics.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 06-07-2021 Última actualització 13-07-2021