Cinema km.0: La nova fornada (segona part)

Que una directora de cinema catalana guanyi l'Os d'or a la Berlinale amb una pel·lícula feta en català sobre la vida al camp d'una família d'un poble de Lleida, ha fet que Carla Simón i Alcarràs ens hagin obert la mirada per preguntar-nos:

Existeix un cinema km.0 a Catalunya?

Podem afirmar que SÍ.  Els darrers anys un bon grapat de creadores i creadors crescuts a la pedrera d'escoles de cinema com l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) o a la facultat Pompeu Fabra que estan obrint-se camí amb produccions de qualitat fetes a Catalunya i fent-se un nom a festivals com Màlaga, San Sebastián, Valladolid, entre d'altres.
Per altra banda, també trobem creadors consolidats, veterans del cinema català que no podem obviar i alguns, ja desapareguts, que cal recordar.

Seguim disseccionant el cinema català  amb la Segona part (de quatre) de la nova fornada de talents sorgit del país. 

  1. Cinema Km.0 Primera part
  2. Cinema Km.0 Segona part
  3. Cinema Km.0 Tercera part
  4. Els consagrats (properament)

  A les biblioteques trobaràs:

La nova fornada: Segona part 

 

Anna M. Bofarull (1979) Sonata para violonchelo Bibliodigital

 

Júlia, una reconeguda violoncel·lista que viu lliurada per complet a la seva música definitivament rep un diagnòstic: fibromiàlgia. Malaltia crònica sense causa coneguda, Júlia intentarà seguir amb la seva vida: llargues hores d'estudi, viatges, assajos i gires per diferents ciutats europees. Amb el pas dels dies, la lluita per continuar tocant el violoncel es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

 


Barcelona, 1714
Biblio Digital

Una història d'amor, intriga i acció enmig d'una Barcelona que fa més d'un any que és assetjada. Agnès serà la protagonista d'aquesta pel·lícula de ficció. En la seva lluita diària per a poder sobreviure, quan ja s'estan esgotant tots els recursos i sembla que la ciutat no podrà aguantar molt més, haurà d'aprendre a reconèixer aquells que poden ajudar-la. 

 

Marc Crehuet El rei borniBibliodigital

 

Dues amigues, que fa molt temps que no es veuen, decideixen organitzar un sopar de parelles per a així conèixer als seus respectius nuvis: David, un policia antidisturbis, i Ignasi, un documentalista social que va perdre un ull per culpa d'una bola de goma que li va colpejar en una manifestació. Tot això amenitzat pels discursos que un polític dona des de la televisió. Quatre personatges que queden per a sopar, recordar vells temps i posar-se al dia.

 

 

Agustí Vila La Mosquitera Biblio Digital

 

Història d'una família en crisi els membres de la qual viuen dominats per sentiments de culpa. Enmig de l'enfrontament entre els seus pares està Lluís, un adolescent rebel que es refugia en el silenci, se sent culpable pel mer fet de viure i acull a casa a tota mena d'animals. Aquest és un relat de malentesos creuats.

 

 

Carlos Marqués-Marcet Els dies que vindran Biblio Digital

 

Vir (30) i Lluís (32) fa només un any que salin junts, quan descobreixen que estan “embarassats”. Durant 9 mesos, seguirem l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que donarà la seva vida, les seves pors, alegries, les seves expectatives i les realitats que, durant el seu embaràs, creixen davant ells, intentant aprendre a ser tres quan ni tan sols havien tingut temps d'aprendre a ser dos. Utilitzant l'embaràs real de la parella d'actors protagonistes, la pel·lícula explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés.

 

 

10.000 km

 

Celia Rico Viaje al cuarto de una madre

Leonor (Anna Castillo) vol marxar de casa, però no s'atreveix a dir-li-ho a la seva mare. Estrella (Lola Dueñas) no vol que es vagi, però tampoc és capaç de retenir-la al seu costat. Mare i filla hauran d'afrontar aquesta nova etapa de la vida en la qual el seu món en comú es trontolla.

 

 

Laia Alabart Las amigas de Ágata

Retrat d'un grup de noies de 20 anys realitzat a través de la mirada d'Àgata, una noia que, de manera involuntària, comença a sentir un canvi en la visió que té de les seves amigues d'infància Carla, Ari i Mar.

 

Elena Martín Júlia istBibliodigital

 

Abans d'anar-se'n a Berlín d'Erasmus, el futur semblava molt clar per a Júlia, una estudiant d'arquitectura de 21 anys. Una vegada allí, completament sola per primera vegada, s'adona que no es coneix tan bé a si mateixa com pensava i que no té ni idea del que vol fer. Haurà d'assumir el repte de construir-se una nova vida en una ciutat enorme i plena de gent.

 

 

Àlex i David Pastor Infectados

Un virus terriblement mortal s'ha estès per tota la Terra aniquilant a la major part de la població. Quatre joves, que encara no han estat infectats, es dirigeixen a una apartada platja del Golf de Mèxic amb la intenció de refugiar-se fins que passi l'epidèmia. El seu principal temor és trobar-se en el seu camí amb altres humans que els puguin contagiar. Així, quan el seu cotxe s'espatlla en una carretera aïllada, començarà una desesperada lluita per la supervivència.

 

Los últimos días

Any 2013. Una misteriosa malaltia s'estén per tot el planeta. La població, dominada pel pànic, es nega a sortir al carrer per a evitar una mort fulminant. Mentre la civilització s'enfonsa, Marc emprèn una missió gairebé impossible: la cerca de Júlia, la seva núvia desapareguda.

 

Dani de la Orden Barcelona nit d'estiu Bibliodigital

 

Sis històries d'amor i una única ciutat. La nit del 18 d'agost de 2013 el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona, oferint un espectacle únic que no tornarà a repetir-se fins dins de diversos segles. Sota murmuris o a ple pulmó, començant a florir o donant els seus últims espertenecs, aquesta mateixa nit va haver-hi 567 històries d'amor; nosaltres te n'explicarem 6.

 

Barcelona nit d'hivern
Biblio Digital

Any 2013. Una misteriosa malaltia s'estén per tot el planeta. La població, dominada pel pànic, es nega a sortir al carrer per a evitar una mort fulminant. Mentre la civilització s'enfonsa, Marc emprèn una missió gairebé impossible: la cerca de Júlia, la seva núvia desapareguda.

 

Mar Coll Todos queremos lo mejor para ella

Geni és una dona de trenta-vuit anys que, després de sofrir un terrible accident de cotxe, intenta reprendre la seva vida anterior i tornar a encaixar en el que havia estat el seu món. Un any després de sofrir l'accident, Geni està llesta per a reprendre la seva vida... o almenys així ho vol veure la seva família. La realitat és que malgrat voler complaure a tothom, Geni se sent incapaç d'estar a l'altura de les expectatives: la seva vida anterior a l'accident ha deixat d'interessar-li. Per a què reprendre-la llavors?

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-03-2023 Última actualització 02-08-2023