El mundial de natació de Kazan 2015

Entre el final de juliol i el principi d'agost de 2015 es van disputar els 16ens Campionats del Món de Natació a Kazan. L'any 2013 es van celebrar a Barcelona amb el majestuós Palau Sant Jordi fent de seu central (mira la notícia aquí). Deu anys enrere la ciutat comtal també havia sigut seu dels campionats. Les dues ocasions van suposar un èxit esportiu i organitzatiu.

Aquest campionat de Kazan era molt important ja que en molts casos uns molt bons resultats donaven accés directe a la participació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de 2016. Malauradament Mireia Belmonte la nedadora catalana de més nivell, va haver d'esperar per classificar-se ja que tenia una lesió a les dues espatlles. La balear Melani Costa era la gran esperança de la delegació estatal però va tenir una actuació discreta. Per contra una agradable sorpresa ha estat Jessica Vall amb el seu bronze compartit.

L'esforç i tenacitat que caracteritza a l'equip de waterpolo femení el va permetre competir al màxim tots els seus partits. En un esport on les posicions s'han decidit per petits detalls, la manca d'encert puntual en moments determinats les ha relegat a la setena posició final del torneig.  L'equip masculí no es va classificar.

Els últims anys eren molt positius en quant a resultats per les representants nacionals de natació sincronitzada. A Barcelona van aconseguir medalla en set proves i un any abans als últims jocs olímpics van fer dos podis en les úniques proves olímpiques existents. En canvi en aquest campionat es van obtenir només dues medalles per part d'Ona Carbonell en proves individuals.

Hi ha hagut algunes absències importants sobretot de nedadors nord-americans però durant dues setmanes l'interès esportiu mundial s'ha trobat a dins de l'aigua i han quedat per sempre moments molt espectaculars. Ens retrobarem a Budapest 2017

Resum dels mundials anteriors

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 13/07/2017 Última actualització: 12/07/2019