Els Campionats del Món de natació

Entre els dies 15 i 30 de juliol de 2017 i sota l'auspici de la Federació Internacional de Natació (FINA) i la Federació Hongaresa de natació se celebrarà el 17è Campionat del món de natació. Guadalajara, a Mèxic, havia estat l'escollida d'inici però problemes d'organització van fer pensar a la FINA que Budapest (en principi l'encarregada dels campionats de 2021) era una solució d'emergència.

La FINA va començar a organitzar els campionats del món de natació a la dècada dels 70 amb les curses de natació de la piscina de 50 metres. La primera edició va ser a Belgrado l'any 1973 on només es van disputar 29 proves diferents. La importància i la dimensió d'aquesta competició ha anat creixent. Al segle XXI s'estabilitza la seva periodicitat en els dos anys i augmenten els participants. També augmenten les disciplines acollides ja que a la prematura incorporació del waterpolo s'uneixen els salts, les curses en aigües obertes, la natació sincronitzada i per últim ara fa 4 anys, els salts de gran alçada.

Data de creació: 13/07/2017 Data de modificació: 10/07/2018

Les disciplines aquàtiques relacionades amb la natació tenen molts esdeveniments importants diferents però sens dubte els anys que no hi ha Jocs Olímpics totes les figures busquen ser els millors als campionats del món de piscina de 50 metres i a l'aire lliure que se celebren cada dos anys. La seu de l'any 2017 és Budapest i les competicions se celebren durant la segona meitat del mes de juliol.

Hi ha dues esportistes catalanes que busquen guanyar per primer cop un títol mundial absolut, es tracta de les medallistes olímpiques Mireia Belmonte i Ona Carbonell. Aquesta última té l'oportunitat d'aprofitar l'absència de les millors representants russes, que fins ara han dominat totalment les proves de natació sincronitzada.

 

  A les biblioteques trobaràs:

 
 
 
 
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Entre el final de juliol i el principi d'agost de 2015 es van disputar els 16ens Campionats del Món de Natació a Kazan. L'any 2013 es va celebrar a Barcelona amb el majestuós Palau Sant Jordi fent de seu central (mira la notícia aquí). Deu anys enrere la ciutat comtal també havia sigut seu dels campionats. Les dues ocasions van suposar un èxit esportiu i organitzatiu.

Aquest campionat de Kazan era molt important ja que en molts casos uns molt bons resultats donaven accés directe a la participació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de 2016. Malauradament Mireia Belmonte la nedadora catalana de més nivell, va haver d'esperar per classificar-se ja que tenia una lesió a les dues espatlles. La balear Melani Costa era la gran esperança de la delegació estatal però va tenir una actuació discreta. Per contra una agradable sorpresa ha estat Jessica Vall amb el seu bronze compartit.

L'esforç i tenacitat que caracteritza a l'equip de waterpolo femení el va permetre competir al màxim tots els seus partits. En un esport on les posicions s'han decidit per petits detalls, la manca d'encert puntual en moments determinats les ha relegat a la setena posició final del torneig.  L'equip masculí no es va classificar.

Els últims anys eren molt positius en quant a resultats per les representants nacionals de natació sincronitzada. A Barcelona van aconseguir medalla en set proves i un any abans als últims jocs olímpics van fer dos podis en les úniques proves olímpiques existents. En canvi en aquest campionat es van obtenir només dues medalles per part d'Ona Carbonell en proves individuals.

Hi ha hagut algunes absències importants sobretot de nedadors nord-americans però durant dues setmanes l'interès esportiu mundial s'ha trobat a dins de l'aigua i han quedat per sempre moments molt espectaculars. Ens retrobarem a Budapest 2017

Resum dels mundials anteriors

 

  A les biblioteques trobaràs:

 
 
 
 
 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 14/07/2017 Data de modificació: 19/07/2017