Torneig sis nacions

El torneig de les Sis Nacions es disputa anualment entre els mesos de febrer i març durant cinc caps de setmana diferents.

Any rera any, les sis potències del rugbi europeu (Anglaterra, França, Irlanda, Itàlia, Escòcia i Gal·les) es veuen les cares a les grans catedrals del continent per a decidir qui és el gran campió europeu. 

Aquest torneig és el d'origen més antic d'entre totes les competicions que es disputen actualment dintre d'aquest esport del rugby. Va néixer l'any 1871 amb un partit entre Anglaterra i Escòcia.

És una competició que ha anat patint molts canvis en quant a les seleccions participants, encara que el canvi més important es fa a l'any 2000 quan s'incorpora Itàlia i el torneig passa a ser el 6 nacions. Quatre anys abans va convertir-se en el Campionat Oficial d'Europa de Rugby. Mira la web oficial de la competició.

Es mantenen tradicions i competències centenàries. L'esport sempre ha estat per sobre dels numerosos conflictes polítics que hi ha hagut al llarg de la història d'aquest centenari torneig. Pots veure la història ampliada al web oficial del torneig, en anglès.

A continuació pots trobar l'enllaç al catàleg de cinc obres que tracten l'esport del rugby de diferents maneres. Com a ensenyament a l'escola per a transmetre uns valors, tàctiques i reglaments del joc i també el costum del tercer temps.

  A les biblioteques trobaràs:

 
El tercer tiempo / Albert Turró
 
El rugby como contenido en la educación física escolar / Luis Manuel Timón Benítez, Fran Hormigo Gamarro
Rugby de formación / Francisco Usero

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-02-2017 Última actualització 19-09-2019