Torneig sis nacions

El torneig de les Sis Nacions de 2018 començarà  el 3 de febrer i es disputarà fins al 18 de març.

Un any més, les sis potències del rugbi europeu (Anglaterra, França, Irlanda, Itàlia, Escòcia i Gal·les) es veuran les cares a les grans catedrals del continent per a decidir qui és el gran campió europeu. 

Aquest torneig és el d'origen més antic d'entre totes les competicions que es disputen actualment dintre d'aquest esport del rugby. Va néixer l'any 1871 amb un partit entre Anglaterra i Escòcia.

És una competició que ha anat patint molts canvis en quant a les seleccions participants, encara que el canvi més important es fa a l'any 2000 quan s'incorpora Itàlia i el torneig passa a ser el 6 nacions. Quatre anys abans va convertir-se en el Campionat Oficial d'Europa de Rugby. Mira la web oficial de la competició.

Es mantenen tradicions i competències centenàries. L'esport sempre ha estat per sobre dels numerosos conflictes polítics que hi ha hagut al llarg de la història d'aquest centenari torneig. Pots veure la història ampliada al web oficial del torneig, en anglès.

A continuació pots trobar l'enllaç al catàleg de cinc obres que tracten l'esport del rugby de diferents maneres. Com a ensenyament a l'escola per a transmetre uns valors, tàctiques i reglaments del joc i també el costum del tercer temps.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 03/02/2017 Data de modificació: 02/02/2018