T'ho estàs perdent

La campanya T'ho estàs perdent, pretenia promoure una major presència de les dones als mitjans, contribuint així a avançar cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l'esport femení i posicionar-lo com un contingut d'interès i capaç d'atraure grans audiències. També pretenia consolidar l'audiència, especialment en infants i adolescents, i crear referents de l'esport femení, ja que sovint només tenen com a referents esportistes masculins.

El lema de la campanya va ser  "Si no veus esport femení, t'estàs perdent la meitat de l'espectacle" La iniciativa constava de diverses peces audiovisuals protagonitzades per esportistes d'elit: Mireia Belmonte, Laia Sanz, Alexia Putellas, Laia Palau i Maria Vicente. Es va difondre entre el 24 de gener i el 14 de febrer i la recuperem amb motiu del Dia de la Dona.

Val a dir que la dona cada vegada fa més esport i de manera més competitiva, però encara hi ha més homes que dones fent esport de manera federada a Catalunya. Tot i que l’exercici de l’esport augmenta en la població femenina, la tendència és la contrària pel que fa a l’esport federat i als estudis relacionats. Actualment hi  ha una proporció d’una de cada quatre, és a dir, de totes les persones federades hi ha un 25% que són dones.

Amb tot, la matriculació de les dones al grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport està caient en picat, donat que només ho ha un 15% de dones matriculades. I hi ha la mateixa tendència als cicles formatius mitjans i superiors. De fet entre els anys 1999 i 2013 el nombre es va reduir a la meitat. Com a conseqüència el nombre de titulades disminueix i hi ha menys dones professionals. 

Ara bé, no tot són males notícies, perquè si en el còmput global (i en alguns esports en concret com el futbol) la proporció no és paritària a favor del sexe masculí, en alguns esports augmenten les llicències federatives a favor de les dones. Cal fer esment del bàsquet, la gimnàstica (on el 86% de les esportistes federades són dones), la natació  i a poc a poc també va guanyant adeptes femenines el voleibol.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-03-2020 Última actualització 11-11-2020