Esports

Dones esportistes

Volem retre un homenatge a les dones esportistes, ja que també són dones treballadores. Exemples d'autèntiques campiones, que demostren que amb l'esforç de la seva feina es poden aconseguir grans resultats.

D'aquesta manera destaquem sis perfils de campiones de la nostra terra, en modalitats diverses com la natació, el surf de neu, la natació sincronitzada, el kitesurf, el motociclisme i l'atletisme. 

Seguirem amb onze llibres fets per o sobre dones d'autèntic èxit, una cerca al catàleg per ampliar la informació, cinc recomanacions destacades i per últim tres recursos web molt adequats.

Mira també la guia de lectura preparada pels membres del prestatge d'esports anomenada Dones i esports amb dues seccions tan diferents com són: Dones campiones i Tú també pots...

  A les biblioteques trobaràs:

Recomanacions  

Cumbre : los 14 ochomiles de Edurne Pasaban / Ángela Benavides


Ángela Benavides va decidir fer un regal als aficionats a l'alpinisme i a l'esport en general; un bon dia va escriure sobre la trepidant i apassionant vida d'Edurne Pasaban, una dona de piolets, arnesos, cordes i botes de muntanya.

Cumbre! és el que es criden els alpinistes quan culminen amb èxit el punt més alt d'una muntanya. L'abril de 2010, l'alpinista basca Edurne Pasaban va aconseguir el rècord de ser la primera dona en assolir els anomenats 14 "vuitmils", que són els cims més alts del planeta El llibre que us recomanem ens ofereix un recorregut per la brillant activitat alpinística d'Edurne Pasaban, des de les seves primeres escalades a Eguino i Etxauri fins a la càlida rebuda a Tolosa, la seva ciutat natal, després d'haver arribar al cim de l'Himalaia.

Espectaculars fotografies il·lustren l'extraordinària aventura de l'alpinista i el seu equip. Tretze desplegables ens mostren la majestuositat de l'Everest (la muntanya més alta del planeta), el Makalu, el Xo Oyu, el Lhostse, el K2, l'Annapurna...  un magnífic viatge pels que mai cridarem Cumbre!

Més informació:

Recomanat per Marta Puig. Bib. Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

L'aigua o la vida / Gemma Mengual

 

Gemma Mengual, nadadora de sincronitzada catalana i guanyadora de 27 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze, s'ha convertit en tot un símbol de valors com la disciplina, la humilitat, l'esforç, el treball en equip i en una icona de l'esport aquàtic.

Explica la història dels anys que la van portar al cim de l'esport. Fa un recorregut per la seva trajectòria professional, pels antecedents i valors que sorgeixen d'aquest esport, entès com a forma de vida.

És un testimoni de la seva capacitat de canvi, de superació, de conciliació de vida i competició en el marc de les exigències de l'esport d'èlit, i tota la veritat del seu recorregut professional i vital des dels inicis fins als veritables motius de la seva retirada.

Més informació:

Recomanat per Berta Cama. Bib. Esteve Paluzie de Barberà del Vallès

Ni tan alt ni tan difícil / Araceli Segarra

Una obra amb els secrets de l'alpinista per aconseguir fer el cim en qualsevol aspecte de la vida, a través de les seves aventures a la muntanya.

Per primer cop, Araceli descriu l'episodi de rescat a la muntanya més alta del món, després del tràgic i controvertit accident del 1996.

Araceli Segarra, nascuda a Lleida, és diplomada en fisioteràpia, alpinista, il·lustradora de contes infantils, conferenciant i model ocasional.

Més informació:

Recomanat per Marc Vilallonga. Biblioteca Districte 5 de Terrassa

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 08/03/2017 Data de modificació: 08/05/2018