Esportistes

Volem donar visibilitat i retre un homenatge a les dones esportistes a través d’exemples d'autèntiques campiones, que demostren que amb l'esforç de la seva feina es poden aconseguir grans resultats, malgrat les evidents desigualtats de gènere que pateixen en aquest àmbit.

L’esport femení té poc ressò en els mitjans de comunicació, mostra pocs referents femenins i, a més, els sous que perceben les dones que es dediquen a l’esport professional està molt per sota del que guanyen els homes. Els estudis esportius i l'esport reglat i federat segueixen sent àmbits eminentment masculins, tant pel que fa a la presència quantitativa com als valors transmesos (competitivitat, individualisme, fortalesa, etc.).

D'aquesta manera destaquem sis recomanacions sobre llibres diferents. Tres parlen de dones que corren (i molt), un d'una intrèpida alpinista, un altra d'una sacrificada nedadora ja retirada i l'últim de la presència de la dona en un esport de masses com és el futbol.

Destaquem perfils de campiones de la nostra terra, en modalitats diverses com la natació, , la natació sincronitzada, el kitesurf, el motociclisme, el ciclisme  i l'atletisme. I per últim tres recursos web molt adequats.

Et recomanem també la guia de lectura preparada pels membres del prestatge d'esports anomenada Dones i esports amb dues seccions tan diferents com són: Dones campiones i Tú també pots...

A l'inici de l'any 2020 es va fer als mitjans de comunicació la Campanya "Si no veus esport femení, t'estàs perdent la meitat de l'espectacle"

Data de creació 28-02-2019 Última actualització 28-02-2023

Recomanem

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 01-03-2019 Última actualització 24-02-2023