Salut

Curri, antioxidant natural

Originari de l'India, el curri  és una barreja d'espècies seques en pols molt preuada a la cuina asiàtica. Aquest condiment accepta nombroses variacions en funció de les espècies i de les dosis seleccionades, de manera que adquireix un infinit de matisos de colors, aromes i sabors. Els ingredients que es poden triar per preparar el curri són: comí, coriandre, cardamom, mostassa, pebre, alfàbrega, gingebre, nou moscada, etc... Però el curri també reuneix múltiples beneficis per a la salut, sobretot gràcies a la presència de curcumina, un principi actiu i potent antioxidant natural que es troba en la cúrcuma i que li dóna el seu característic color groc.

El seu consum facilita la digestió, és antiimflamatori, redueix les malalties cardíaques i combat  les de tipus neurodegeneratiu com el mal d'Alzheimer.

 

 

Coneixeu...?

L'espai "Cuines del Món"

La biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet és l'única de Catalunya amb una cuina professional i compta amb un fons especialitzat en alimentació que reuneix més de 2.000 documents. Durant l'any ofereix cursos i tallers de gastronomia.

Més informació sobre el projecte:

 

Vols incloure el curri dins la teva alimentació? Una de les receptes més conegudes és el "pollastre al curri", un plat que agrada a tothom. Però n'hi ha moltes més!

A continuació, t'oferim una selecció de llibres amb receptes que podràs preparar en qualsevol ocasió de forma ràpida i senzilla. Els pots agafar en préstec a la teva biblioteca, reservar-los, o bé, demanar-los a través del servei de préstec interbibliotecari.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 11/07/2017 Última actualització: 12/07/2017