Fira ÀPAT 2015, la fira del producte de proximitat

iStock © CandyBoxImages

Durant un viatge, o bé per les característiques particulars de la persona que viatja o bé per les característiques del viatge, encara que se segueixin les mesures preventives indicades, poden aparèixer alteracions o problemes de salut, com - See more at: https://www.infermeravirtual.com/cat/situacions_de_vida/viatjar#informacio_relacionada-vacunacionsDurant un viatge, o bé per les característiques particulars de la persona que viatja o bé per les característiques del viatge, encara que se segueixin les mesures preventives indicades, poden aparèixer alteracions o problemes de salut, com 1. Diarrea, 2. Restrenyiment, 3. Insolació, 4. Hipotèrmia, 5. Febre, 6. Reaccions locals per una picada o mossegada d'insectes, 7. Reaccions locals per contacte amb espècies marines, 8. Ferides. - See more at: https://www.infermeravirtual.com/cat/situacions_de_vida/viatjar#informacio_relacionada-vacunacions

Vine a Fira ÀPAT i descobreix nous productors catalans!

El producte català ha incrementat el seu consum al nostre territori. Cada cop són més les persones que cerquen i compren productes de la terra. Conseqüentment, els comerços i restaurants han augmentat la seva aposta per aquesta mena de producte.

Els motius pels què el consumidor prefereix productes de proximitat són diversos. En primer lloc, cada cop està més informat del producte que consumeix i, per tant, la seva tria és més lliure i fonamentada. Així, es deixa guiar per les seves preferències i les demana a les botigues o restaurants.

A més, el producte català és un producte d'alta qualitat, reconegut i valorat a tot el món. Tant és així que la seva demanda local es veu incrementada per dos factors: la seva excel·lència i la proximitat, que permet abaratir el seu cost. Així doncs, els catalans són conscients que els productes que poden adquirir més a la vora són de qualitat i assequibles.

S'ha extès, a més, en els últims anys, una consciència social de la necessitat de recolzar el productor local, que no és només una qüestió de promoure el consum sinó de sostenibilitat del territori. La nostra contribució pel producte català propicia el manteniment de les nostres terres i la seva activitat.

Ja per últim, el producte local ens permet recuperat el producte de temporada, essent fidels als sabors de la natura i les seves estacions.

Qualitat, preu, proximitat i solidaritat són les paraules clau que resumeixen l'augment del consum del producte català.

Si vols descobrir nous productors catalans i aportar el teu gra de sorra al seu consum, no et perdis Fira ÀPAT del 23 al 25 d'octubre al recinte firal de les Arenas. Si ets professional (botiga o restaurant), la teva entrada és gratuïta!

 

font: La Torre de Barcelona

 

Més informació:

 

 

 

A les biblioteques trobaràs:

 

"Consum ecològic de proximitat" / Jordi Aguilera Piqueras i Pau Pintó Puig; tutora: Rosa Serrano

 

 

"A taula!: manual per a la introducció d'aliments ecològics i de proximitat a les escoles"

 

"Guia de restaurants km 0, Slow Food Catalunya" / Rosa Solà Maset

 

"Cocina km 0: guía para los cocineros que deseen cultivar frutas, hortalizas y plantas aromáticas en contenedores" / Susan Berry

 

Vés al prestatge de Salut ►

Vés al prestatge de Cuina i vins ►

Data d'actualització: 10/09/2015