Àngel Llàcer

El 16 de gener de 1974 neix a Barcelona Àngel Llàcer Pinós un dels actors i directors de teatre més carismàtics del nostre país.

Professional polifacètic, es va llicenciar per l'Institut del Teatre de Barcelona (1996-1997), ha estat professor d'interpretació d'Operación Triunfo, ha estat director teatral d'obres de gran renom i de musicals de molt d'èxit i ha fet de presentador de diversos programes de televisió.

Fem un repàs de la seva carrera i els moments que més han marcat la seva trajectòria.

  A les biblioteques trobaràs:

1. D’ESADE a l’Institut del Teatre

Tot i que va començar estudiant Direcció d'Empreses a ESADE va canviar radicalment la seva carrera per a llicenciar-se en Art dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona. Va completar la seva formació fent Cursos Internacionals per a la Formació de l'Actor de Sant Miniat (Itàlia) i a l'Escola de Teatre Oficial de Berlín (Alemanya).

2. La docència com a primera experiència

Llacer va adquirir experiència com a docent impartint classes de cant a diversos seminaris de l'Escola de Teatre Musical Eòlia i d'interpretació a l'Escola de Teatre Musical. Fins i tot, va fer classes de balls de saló a la Universitat Politècnica de Catalunya i de teatre a ESADE.

3. Premi Butaca al millor actor musical

Amb el musical "El somni de Mozart" guanya el 1998 el Premi Butaca al Millor actor de musical. Tornaria a ser guardonat amb el premi Butaca com a millor actor de repartiment per "Mein Kampf" dos anys després, i repetiria un cop més el 2002 més a aconseguir el Butaca al millor actor de musical per l'espectacle "The Full Monty".

4. El seu primer muntatge com a director

El setembre del 2002 estrena al Teatre Borrás de Barcelona el seu primer espectacle com a director, "El somni d'una nit d'estiu", de William Shakespeare. Una versió del clàssic anglès de la companyia Parracs que respecta el text íntegre, barrejant elements i personatges màgics i imaginaris, amb una estètica dels anys cinquanta i música en directe.

5. Professor d’interpretació al programa Operación Triunfo

Àngel Llàcer va participar en un dels fenòmens televisius més importants d’Espanya. Va ser el professor d’interpretació de les dues primeres edicions (2001 i 2002) del concurs televisiu de cant "Operación Triunfo". Amb aquest rol va aconseguir gran popularitat i fama, convertint-se en un personatge assidu dels programes de la pantalla petita. Entre d’altres ha participat a Arteria 33, El salt de l'Àngel, Còmics, i també a la ràdio va col·laborar juntament amb Manu Guix al programa "Els Optimistes" de Catalunya Ràdio.

6. Èxit amb l’adaptació musical de Geronimo Stilton

Sota la seva direcció i amb música i cançons originals de Manu Guix i llibret d'Enric Llort, s’estrena el 2010 l’espectacle musical “El Regne de la Fantasia” basat en el personatge literari Geronimo Stilton. El muntatge va aconseguir un gran èxit, atraient més de 100.000 espectadors només a Catalunya. Posteriorment, es va adaptar a l’espanyol i es va representar al Teatro La Latina de Madrid. El musical, a més va ser guardonat amb el Premi Butaca al Millor Musical i el Premi de Teatre Musical al Millor Musical Infantil.

7. Jurat de talent shows

El 2011 s'estrena com a membre del jurat de "Tu Cara me suena" un programa de televisió espanyol d'èxit internacional emès per Antena 3 en el qual alguns famosos són caracteritzats com un artista i han d'interpretar una de les seves cançons. Està com a jurat del mateix vuit temporades senceres. També ha estat jurat del programa "Tú sí que vales" i d'altres programes especials de diferents cadenes privades.

8. Publica el seu primer llibre

El mes de novembre del 2012 publica el seu primer llibre, "Sembla difícil, però no ho és!", on explica a través d'anècdotes i vivències personals i professionals les fórmules per trobar l'èxit personal. Àngel Llàcer fa servir algunes de les seves vivències per desgranar conceptes com la vocació, l'esforç, el compromís, l'estatus, la dignitat, el sentit de l'humor, l'empatia o la coherència.

9. El Petit Príncep el seu musical convertit en un clàssic de Nadal

Més de 200.000 espectadors han gaudit del musical creat per Àngel Llàcer i Manu Guix. Una obra que adapta la inoblidable història del Petit Príncep. El viatge d'un nen que recorre diversos planetes des de l'asteroide B612 fins a la Terra per a descobrir què s'amaga dins seu. El muntatge estrenat el 2014, torna cada Nadal a les cartelleres catalanes com una tradició inalterable.

10. Estrena al Teatre Nacional de Catalunya

La temporada 2015/2016 del TNC va arrencar la temporada amb l'estrena a la Sala Gran del muntatge "Molt Soroll per no res", una versió musical contemporània del clàssic de William Shakespeare inspirada en les pel·lícules dels anys cinquanta. L'espectacle comptava amb adaptacions de cançons de Cole Porter, Irving Berlin i Herb Brown. Llàcer torna com a director a la Sala Gran del TNC amb "El temps i els Conway" de J.B. Priestley la temporada 2022/2023.

11. Reinventant clàssics teatrals catalans a la televisió

El 2022 Àngel Llàcer estrena "El Llop", un programa d'entreteniment televisiu de TV3 on adapta l'obra "Terra Baixa" d'Àngel Guimerà amb actors i actrius amateurs. Dirigit i conduït pel mateix Llàcer, amb un format a cavall entre un concurs i un reality actoral, el programa és també un homenatge a les companyies teatrals amateurs del país i a la figura dels grans dramaturgs catalans. Després de l’èxit de “El llop”, el setembre de 2023 Àngel Llàcer estrena La Puntual a 3Cat. En aquest cas la nova companyia formada per actors amateurs representa “L’auca del senyor Esteve” de Santiago Rusiñol. El programa permet descobrir totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a representar l’espectacle.

12. Broadway a la catalana

Àngel Llàcer ha estat el màxim responsable de portar als escenaris catalans les darreres grans produccions musicals de Broadway. El 2018 va estrenar la divertida comèdia "La gàbia de les boges". L'any següent al Teatre Coliseum va presentar "La botiga dels horrors". Del 2021 al 2023 va fer gira amb la versió teatral de "Cantando bajo la lluvia". I el 2023 va tornar a triomfar amb "The producers".

  A les biblioteques trobaràs:

portada El Somni de Mozart / El Musical més petit
portada Mein Kampf: farsa / George Tabori; versió de Maurici Farré
portada Full monty al descubierto / Dirigida per Peter Cattaneo
portada El Somni d'una nit d'estiu / William Shakespeare ; traducció de Joan Sellent
portada Geronimo Stilton: el musical del Regne de la Fantasia / Música de Manu Guix; lletres d'Enric Llort
portada El Petit príncep / Antoine de Saint-Exupéry; música de Manu Guix i lletres de Marc Artigau i Manu Guix; direcció: Àngel Llàcer
portada Molt soroll per res / William Shakespeare
portada El Temps i els Conway / J. B. Priestley
portada L'auca del senyor Esteve / Santiago Rusiñol
portada Una Jaula de grillos / Dirigida per Mike Nichols

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 15-01-2024 Última actualització 13-03-2024