Espais naturals

T'apassiona la natura i vols col·laborar en el seu manteniment?

istock.com / Singkham

A la Xarxa de Voluntariat Ambiental (XVAC) hi trobaràs el que busques!

El 5 de desembre, promogut per les Nacions Unides, se celebra el Dia Internacional del Voluntariat.

Catalunya és terra de voluntaris que treballen en diversos àmbits en el camp del desenvolupament econòmic i el suport social. Les institucions del país sempre han promogut la data com una celebració amb un caràcter festiu i de reconeixement de la important tasca que fan els voluntaris i les voluntàries que actuen organitzadament per mitjà de múltiples associacions i entitats.

Ha estat la Federació Catalana de Voluntariat Social l'organització que amb major constància ha promogut la celebració d'aquest dia arreu del territori. Però hi ha molts i diversos camps d'acció en el món del voluntariat. En el cas del medi ambient, per exemple, podeu trobar interessants línies d'actuació consultant la web de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, on s'apleguen diverses entitats ambientals que promouen regularment accions arreu del país: plantació i seguiment d'espècies de flora i fauna, neteja d'indrets singulars, recuperació i arranjament de camins, suport a l'organització d'activitats esportives, etc.

En el cas dels espais naturals protegits tenim el Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs Naturals, que amb més de 350 membres, actua regularment donant suport a la gestió dels parcs naturals que gestiona la Diputació de Barcelona.

En aquest vídeo t'ho expliquen ells mateixos (durada: 4'40"):

 

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 05-12-2018 Última actualització 13-06-2022