Salut

Propietats nutricionals del gall dindi

© AndreaAstes / iStock.comEl gall dindi és un ocell (Meleagris gallopavo) de l’ordre dels Gal·liformes de la família Phasianidae, el seu plomatge és d’un color bru bronzejat amb taques blanques a les extremitats de les ales i de la cua, i el cap i el coll nus. El mot dindi fa referència a la seva procedència ja que les varietats domèstiques són originaries de Mèxic i dels Estats Units.

La carn d’aquest ocell és considerada una de las carns mes sanes que hi ha, ja que es caracteritza per tenir un baix contingut en greix i colesterol, i per això, és un aliment ideal per consumir i mantenir un bon estat físic i nutricional.

La carn de gall dindi té un alt contingut en aigua el que fa que sigui un aliment que aporta poques calories. Te dos tipus de carn, vermella a les seves extremitats inferiors, cuixes i pernils, i blanca al seu pit i les ales. La major part del greix es troba sota la pell, no entre verada, per tant es pot retirar fàcilment. La baixa quantitat de colesterol en facilita la digestibilitat, sent un aliment lleuger amb un important valor proteic i amb un alt contingut d’aminoàcids essencials que l’organisme necessita.

© Chepko / iStock.comTambé conté vitamina B6, que ajuda a mantenir els nivells de sucre constants a la sang, i minerals com el seleni, element essencial per una adequada funció tiroidea i del sistema immunitari, també aporta altres minerals com ferro, fòsfor, potassi, magnesi i zinc. Alhora, els àcids grassos insaturats del gall dindi ajuden a protegir la salut del cor, ja que aquests greixos redueixen el nivell de colesterol “dolent” a l’organisme.

Si comparem la carn del gall dindi amb d’altres carns de consum habitual com la del pollastre, el seu contingut en greix i colesterol és menor, però també ho és el seu contingut en ferro.

Hi ha moltes maneres de cuinar el gall dindi, des de la més tradicional a la planxa, fins a d’altres com a la papillota, empanat, al vapor, estofat o al forn, que són coccions que potencien el sabor d’aquest producte i no deixen la seva carn seca.

Us animem a innovar a l’hora de cuinar aquest aliment poc calòric i que tan beneficiós és per a la nostra salut.

 

Gaudeix a taula del gall dindi

Us oferim dues receptes amb aquest ingredient com a protagonista:


 

 

Hamburguesa de gall dindi i cigrons (pdf)

Fotografia: © shutterstock.com / Brent Hofacker

 

 

 

 

Pit de gall dindi amb mutàbal (pdf)

Fotografia: ©  Diputació de Barcelona

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 06-02-2019 Última actualització 22-09-2020