Esports

Roderes sobre el desert : Titan Desert

L'origen de la Titan Desert by Garmin cal buscar-lo en el si de l'empresa RPMEvents (responsable de l'organització de diferents esdeveniments esportius), molt vinculada al món del motor.

Juan Porcar, esportista conegut per les seves reiterades participacions als rallys africans i per ser el primer en participar al Dakar l'any 1982 amb una moto fabricada a Catalunya (Ossa 310 Pionner) fou l'ideòleg de la cursa ciclista més dura del món. El 2006 ell i alguns companys de l'empresa van posar dins una coctelera el Raid Dakar, les dunes del desert del Marroc, el món de les dues rodes, i un parell de pedals, van sacsejar-ho bé i... de tot això en va sortir un somni: la Titan Desert!

Des de llavors s'han organitzat dotze edicions diferents, l'última de les quals es duu a terme entre els dies 30 d'abril i 5 de maig amb sortida i arribada a Maadid.

Any rere any, les roderes de 600 bicicletes deixen rastre al desert del Marroc. Els participants recorren més de 600 quilòmetres, repartits en 6 jornades diferents, entre la sorra més calenta i sota el sol més autèntic...

 

Sortida : la il·lusió 

En la primera edició, l'any 2006, van participar-hi 140 ciclistes, la major part d'ells aficionats. Molts, de Barcelona, i amb un nivell esportiu amateur. Amb el pas del temps s'hi van anar apuntant professionals i ex-professionals de l'esport. A dia d'avui,  la Titan és una cursa de reconeixement mundial, un referent de les carreres per etapes.

Transcurs de l'etapa : l'esforç

I és que aquesta és una cursa especial, per la seva duresa, per la climatologia extrema i pel terreny on es disputa. La Titan Desert és el Dakar en roda prima... és el somni de tot atleta: anar cada dia més enllà, arribar a objectius més bèsties, superar-se a si mateix. I el desert és un lloc excel·lent per fer-ho. El territori s'ha convertit és un inseparable company de viatge per als ciclistes participants, que podran gaudir, i patir!, durant set dies d'un terreny ideal per la pràctica de la bicicleta de muntanya.

Arribada a meta : l'èxit.

La Titan Desert by Garmin a part del seu gran valor esportiu, és un punt d'acollida de diversos projectes solidaris. D'aquests volem destacar-ne un, iniciat en l'edició del 2014 i que enguany repeteix; es tracta del projecte "Volver a oír para voler a vivir", destinat a combatre els problemes d'audició dels habitants de les poblacions per on passa la cursa de mountain bikes. Les revisions auditives estaran patrocinades per la Fundació Repsol i GAES, i comptaran amb la col·laboració de l'associació d'Erfoud Sijilmassa pour integratius des soird-muerts Erfoud.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 03/05/2017 Data de modificació: 29/06/2017