Salut

Especial Mobile World Congress 2017

Ha començat una nova edició del Mobile World Congress, que reunirà a Barcelona més de cent mil congressistes, visitants i curiosos del 27 de febrer fins al 2 de març.

Enguany, no ha vingut Mark Zuckerberg, el creador de Facebook, però la seva absència està ben coberta per dos convidats estrella gairebé tan bons com ell: Reed Hastings, conseller delegat de Netflix i John Hantic, un dels creadors de Pokemon Go. La festa està assegurada.

Entre les principals novetats trobem la tecnologia 5G, amb una velocitat de connexió quasi 10 vegades superior al 4G, telèfons amb la pantalla cada cop més gran, càmeres duals i càmeres 360º per a immortalitzar el nou selfie anomenat "surrounding" que capta els protagonistes i també a l'entorn.

A partir del 5G començarem a veure aplicacions diferents: industrials, mèdiques, d'emergència...

En aquest congrés les empreses aprofiten per llançar els últims dispositius i com a mòbil curiós i resistent, ens ofereixen el primer telèfon fet amb suro (tecnonatura).

Des del prestatge virtual de Salut seguirem molt atents a totes aquestes novetats del sector, en especial a l'internet de les coses,  que es refereix a la interconnexió de tots els dispositus que conviuen amb nosaltres i que ha de facilitar la vida de moltes persones (gent gran, amb problemes de mobilitat...)

Mentrestant, us hem preparat un recull dels millors articles que hem publicat a Biblioteca Virtual sobre Tecnologia i Salut per si voleu tornar a llegir-los per estar ben informats:

 

Pokemon Go: saludable o perillós?

Intentarem respondre a aquesta i d'altres qüestions al voltant d'aquest fenomen social que aclapara seguidors i detractors.

 

 

"Text-neck", la nova malaltia tecnològica causada per l'ús del mòbil

Pateixes la síndrome del "coll de text"?
És el trastorn muscular "de moda" a l'era de la informació.

 

 

I si fossis addicte a les noves tecnologies?

Entre el 10 i el 15% dels espanyols són addictes a internet.
El percentatge és més alt encara entre els adolescents.

 

 

 

Instagram i els nostres hàbits alimentaris

Les xarxes socials s'han convertit, per a molts, en el mirall de l'ànima.

 

 

Consultes sobre sexualitat, ara a través de WhatsApp

El Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat impulsa un projecte que aprofita el potencial de l'aplicació per resoldre dubtes entorn del sexe.

 

 

Pausa activa

Pel bé de la nostra salut física i mental tothom hauria de realitzar pauses actives mentre treballa. Molt recomanable també per descansar la vista quan es treballa amb monitors i pantalles. Coneix com fer-les.

 

 

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 28/02/2017 Última actualització: 01/03/2017