Permacultura, una filosofia de vida sostenible

Aquest any la Fira Ecoviure (Manresa, del 16 al 21 d’octubre) tractarà sobre l’agricultura ecològica, la gestió de l’aigua i les comunitats energètiques. Seguint el fil de la Fira des del Prestatge de Consum responsable et presentem aquest contingut de Permacultura, una filosofia de vida sotenible.

Es relaciona amb els ODS següents: Objectiu número 7 : Energia neta i assequible, Objectiu número 12 : Consum i producció responsables i Objectiu número 15 : Protegir i conservar la vida terrestre.

La permacultura fa referència a una eina de disseny que pretén aconseguir que els sistemes constituïts per a humans, animals i plantes, captin més energia de la que consumeixen cuidant les persones i el planeta en general. Els principis ètics de la permacultura ens ensenyen a cercar sempre la fórmula més eficient de dur a terme qualsevol tasca aprofitant al màxim els recursos naturals i renovables. Emprar l’energia solar, cultivar adobs verds que ens permetin captar certs nutrients de l’atmosfera, dissenyar les plantacions procurant aprofitar al màxim l’aigua de la pluja o emprar les restes dels cultius anteriors per a produir adob.

En l’àmbit casolà, podem ordenar el patí, la casa, la llibreria o fins i tot la nevera segons la freqüència d’ús de cada objecte, d’aquesta manera pensem també en clau de permacultura.

Pel que fa a l’agricultura, els principis de la permacultura són simplement algunes directrius que ens permetran produir de forma més eficient des del punt de vista energètic. Principis que fem servir per a dissenyar un hort o un bosc comestible, però també principis que tenim molt en compte a l’hora de sembrar un cereal, plantar un camp d’oliveres o pasturar un ramat de vaques...

Podríem dir que per a practicar la permacultura només cal observar i imitar la natura.  

En aquest monogràfic pots consultar recursos que t'ajudaran a descobrir què és i com funciona la permacultura.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-10-2023 Última actualització 19-10-2023