Permacultura, una filosofia de vida sostenible

La permacultura fa referència a una eina de disseny que pretén aconseguir que els sistemes constituïts per a humans, animals i plantes, captin més energia de la que consumeixen cuidant les persones i el planeta en general. Els principis ètics de la permacultura ens ensenyen a cercar sempre la fórmula més eficient de dur a terme qualsevol tasca aprofitant al màxim els recursos naturals i renovables. Emprar l’energia solar, cultivar adobs verds que ens permetin captar certs nutrients de l’atmosfera, dissenyar les plantacions procurant aprofitar al màxim l’aigua de la pluja o emprar les restes dels cultius anteriors per a produir adob.

En l’àmbit casolà, podem ordenar el patí, la casa, la llibreria o fins i tot la nevera segons la freqüència d’ús de cada objecte, d’aquesta manera pensem també en clau de permacultura.

Pel que fa a l’agricultura, els principis de la permacultura són simplement algunes directrius que ens permetran produir de forma més eficient des del punt de vista energètic. Principis que fem servir per a dissenyar un hort o un bosc comestible, però també principis que tenim molt en compte a l’hora de sembrar un cereal, plantar un camp d’oliveres o pasturar un ramat de vaques...

Podríem dir que per a practicar la permacultura només cal observar i imitar la natura.  

En aquest monogràfic pots consultar recursos que t'ajudaran a descobrir què és i com funciona la permacultura.

Es relaciona amb els ODS següents: Objectiu número 7 : Energia neta i assequible, Objectiu número 12 : Consum i producció responsables i Objectiu número 15 : Protegir i conservar la vida terrestre.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 04-10-2023 Última actualització 19-10-2023