David Bowie

Ara fa 5 anys que Bowie va morir i ens va deixar una mica més orfes, especialment els de les generacions dels 60’s i 70’s.

Un músic inclassificable, que va fer de la reinvenció la seva bandera creativa. 

Per commemorar aquesta mort, que arriba a ser notícia i efemèride mundial, ha sortit publicat un nou single de l’artista que versiona la cançó Mother de John Lennon i Trying to get to heaven de Bob Dylan, entre d’altres.

Mentre aquest nou single d’edició limitada no el tenim encara a les biblioteques, podem seguir gaudint de la música d’aquest gran artista camaleònic en versió streaming a la plataforma Spotify i també a la xarxa social TikTok.

De Bowie en sabem moltíssimes coses, però potser desconeixeu que fa uns mesos es va publicar un llibre que el defineix tal com és, despullat, sense subtileses ni artificis. Si mireu la portada, veureu que és un símil del disc Héroes de 1977, un disc rodó que barreja música minimalista i instrumental més una mica de pop i de rock gràcies a la col·laboració del guitarrista Robert Fripp

 

 

 

Bowie por Bowie : entrevistas y encuentros con David Bowie

Si el que busqueu és un llegat autobiogràfic del músic anglès, el que més s’hi assembla és aquesta col·lecció d’entrevistes de gairebé 50 anys de carrera musical.
El llibre en recull una trentena, entre els anys 1969 i 2003, fetes a revistes americanes i angleses, en les quals el músic s’explica lliurement: així hi trobareu comentaris des de la seva condició de gai a les seves transformacions, reflexions sobre política i art, sobre els seus discos, les seves inspiracions, les seves col·laboracions amb Lou Reed i Iggy Pop, els seus excessos que el portaran a un extraordinari període musical a Berlín, l’èxit massiu dels anys 80, els seus gustos excèntrics per la moda, les seves petites col·laboracions al cinema i al teatre.
El seu conjunt posa al descobert un gran artista que va anant evolucionant mentre intentava fugir de la mediocritat i buscava, això sí, deixar la seva empremta. També heu de saber que no sempre Bowie és el mateix: unes vegades sembla més teatral i d’altres més real. Ben segur que si us agrada l’estil musical del camaleó britànic, aquest llibre no us deixarà indiferents.

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 28/01/2021 Última actualització: 01/02/2021